Şanlıurfa'da Anne Dostu Hastanenin Önemi, Uzmanı Açıkladı;

Şanlıurfa'da Anne Dostu Hastanenin Önemi, Uzmanı Açıkladı

Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Alev Esercan, anne dostu unvanını almış, Türkiye'nin en çok doğum yapılan hastanesi olduklarını belirterek, anne dostu hastane olmanın öneminde değindi....


Urfa'da Anne dostu hastane

Anne dostu hastane ile, anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşması amaçlanıyor.

Anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik ‘Doğum Üniteleri’nin oluşturulması esas alınırken, normal doğumu özendirmek, müdahale oranlarını azaltmak ana hedef olarak belirlendi.

 Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Alev Esercan, anne dostu unvanını almış,

Türkiye'nin en çok doğum yapılan hastanesi olduklarını belirtti.

 Anne dostu hastane olmanın önemine değinen Esmercan, şunları kaydetti:

 “Sizlere ilaçsız ağrı kesici yöntemleri anlatacağım. Doğumda ucuz, uygun ulaşılabilir yöntemlerden biri olan ilaçsız yöntemler aslında çok geniş. Gördüğünüz üzere şu an sizlere yeni doğum odalarımızdan konuşuyorum. Rengimiz mor. Neden mor? Mor rengin gevşetici ve doğum ağrısını azaltıcı etkisi bulunmakta. Siz şu an göremiyorsunuz ama doğumhanemiz lavanta kokmakta. Neden Lavanta lavantanın? Tıbben doğum ağrısını ilaçsız yöntemler olarak kestiği, azalttığı kanıtlanmış. Biz neden doğum ağrısını azaltmaya yönelik işlemlerde bulunuyoruz. Çünkü doğum korkusu ve endişesi maalesef doğum ağrısını arttırabiliyor. Anne dostu hastane protokolünde ise hastanın ev ortamında ev konforunda doğurması amaçlanmıştır. Bu yüzden çarşaflarımızın rengine kadar detayları düşündük. Özellikle de tıbbi cihazlardan uzak daha ev ortamında, hastanın refakatçisi ile beraber doğum yapabileceği müzik, masaj, gevşeme, nefes alıp verme teknikleri gibi pilates topları ile egzersiz gibi çeşitli yöntemlerle ilaçsız bir şekilde doğum ağrısını azaltmayı planlıyoruz. Çoğu hastamızın da bundan fayda gördüğünü gördük. Evet, ilaçlarımızı kullanıyoruz doğumda fakat ilaçsız yöntemler bizim için çok önemli. Hastalarımızın daha kaliteli, daha güvenilir ve daha az doğum ağrısıyla doğum yapabilmeleri için anne dostu hastane olarak tüm detayları sizler için düşündük.”

        



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum