Şanlıurfa İsotu Görücüye Çıktı;

Şanlıurfa İsotu Görücüye Çıktı

Şanlıurfa’da biber sezonu heyecanı başladı....

Urfa'da her sene binlerce ton üretilen biberler, Urfa’nın kavurucu sıcağında birkaç günde kurutularak pul bibere dönüştürülüyor. Erken hasat dönemi sayesinde biberler daha hızlı kuruyor ve bu da sahiplerine daha fazla satış imkânı sağlıyor. Akçakale ilçesinde erken hasat sonrası biber satışları başladı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, biber sezonu heyecanı başladı. Akçakale'nin sıcak iklimi, Urfa biberinin lezzeti ve kalitesi açısından büyük avantaj sağlıyor. Her yıl binlerce tonluk üretim yapılan isotlar, Akçakale’nin kavurucu sıcağında 5 gün gibi kısa bir sürede kurutularak pul bibere dönüştürülüyor. Erken hasat dönemi sayesinde biberler daha hızlı kuruyor ve bu da sahiplerine daha fazla satış imkanı sağlıyor.

Esnaflardan Mehmet Kurt, bu yıl erken başlayan isot hasadı sonrasında satışlardan oldukça memnun kaldığını söyledi. Havaların sıcak ürünlerine verimli bir kurutma süreci sağladığı ifade eden Mehmet Kurt, kurutmalık biber ve pul biber üretimi için hava sıcaklığının yoğun olduğu içinde bulundukları günlerin kendilerine büyük faydalar sağladığını dile getirdi.

Akçakale'de biber üretimi, ilçenin ekonomisi için önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor. Her yıl binlerce tonluk biber üretimi gerçekleştiriliyor ve elde edilen ürünler Türkiye'nin dört bir yanına ihraç ediliyor. Biber üretimi, bölge nüfusuna katkı sağlayan önemli bir faaliyet amaç olarak öne çıkıyor.

Akçakale'de biber sezonunun başlaması, Mehmet Kurt’un isot pazarını yeniden canlandırdı. Mehmet Kurt'un emeği ve yöredeki biber tüketicilerinin talepleri sayesinde, isotun lezzetlerini tüm ülkeye taşıyarak tanıtımına da katkı sağlıyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum