Urfa'daki Depremde Hasar Görmüş Tarihi Yapılar inşa edilecek;

Urfa'daki Depremde Hasar Görmüş Tarihi Yapılar inşa edilecek

Şanlıurfa'da depremden dolayı tahrip olan zarar gören tarihi yerler inşa edilecek...

Urfa’daki Ulu Camii’nin de aralarında yer aldığı ilgili yapıların aslına uygun tamiratı ve güçlendirilmesi için çalışmalar başlatan Kültür ve Turizm Bakanlığı, çalışmlar için gerekli ödeneği aktararak ihale çalışmalarını tamamladı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 11 ilde tarihî yapılar da ağır hasar ve tahribat gördü.

Depremin hemen ardından Kültür ve Turizm Bakanlığının yapıların aslına uygun tamiratı ve güçlendirilmesi için başlattığı çalışmalar kapsamında, ilgili yapılar Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Vakıflar Genel Müdürlüğünce onarılacak.

Buna göre, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne ait 8 hizmet binası, 6 müze, 7 kale olmak üzere toplam 21 yapıdan oluşan önemli eserlerin deprem sonrası oluşan hasarları için ödenek aktarılarak ihale çalışmaları tamamlandı. Bununla birlikte 60 eserin ihalesi de gerçekleştirilerek sözleşmeleri yapıldı.

Sözleşmler kapsamında, ilk olarak sözleşmesi yapılan ve artık ihyaya başlanacak tarihi eserler arasında Şanlıurfa’da bulunan Ulu Camii de var.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum