Bakım Evi Kapatıldı Hastalar Tahliye Edildi..;

Bakım Evi Kapatıldı Hastalar Tahliye Edildi..

sondakika haberine göre; Bakım evi kapatıldı ve hastalar tahliye edildi Büyükçekmece'de bir çalışanın bakıma muhtaç hastaya hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı görüntülerin ortaya çıkmasından sonra kapatılma kararı alınan engelli bakım evi, gece saatlerinde tahliye edildi. Bakım evinde kalanlar farklı kuruluşlara sevk edildi....

Bakım evi kapatıldı ve soruşturma açıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, bakım evine giderek incelemede bulundu. İncelemelerin ardından bakım evi kapatılırken, görüntülerde yer alan çalışan ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Bakım evinde kalan bakıma muhtaç kişiler ise gecenin ilerleyen saatlerinde tahliye edilerek çevredeki bakım evlerine yerleştirildi.

Konu ile ilgili İstanbul Valiliği ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığından açıklama yapıldı. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "24.07.2023 tarihinde Büyükçekmece İlçemizde faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelli Bakım evinde çekildiği tespit edilen görüntüler üzerine idari soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma çerçevesinde olayın yaşandığı engelli bakım merkezinin faaliyetlerine son verilmiş olup merkezde kalan engellilerimizin, çevrede bulunan uygun bakım evlerine yerleştirilmeleri kararı alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari süreç devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA YAPILDI

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada ise "Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan İstanbul'da özel bir bakım evinde görev yapan personelin hastaya hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı görüntülerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Silivri'de özel bir bakım evinde meydana gelen olayın paylaşılmasının ardından İl Müdürlüğümüze bağlı ekipler ivedilikle ilgili bakım merkezine giderek gerekli incelemelerde bulunmuştur. Görüntülerde yer alan personelin iş akdi özel bakım merkezi tarafından derhal feshedilmiş, ayrıca söz konusu şahıs ile ilgili olarak tarafımızdan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Olayın gerçekleştiği özel bakım merkezinin idari soruşturma tamamlanana kadar kapatılmasına, hizmet alan vatandaşlarımızın güvenli kuruluşlara sevk edilmesine karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum