Grev Yapan Dedaş İşçileri İşten Çıkarıldı;

Grev Yapan Dedaş İşçileri İşten Çıkarıldı

Dedaş işçileri grevde işten çıkarıldılar.....

Şanlıurfa ve diğer illerde greve katılan Dedaş işçilerine kapılar kapandı !

Dedaş çalışanları maaş ve özlük hakları için eylem yapan Şanlıurfalı DEDAŞ işçileri, bugün il binasından içeriye alınmadı. Uzun süre kapının önünde bekleyen işçiler, yetkililerle görüşmeye çalışsa da bir sonuç alamadı.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) işçileri, geçtiğimiz cuma günü maaş ve özlük hakları için 6 ilde eş zamanlı eylem yaptı. Eylemin ardından işlerinin başına dönen işçilerden bazıları işten atıldı. Hafta başında mesai başı yapmak isteyen işçiler, il binasına alınmazken kapının önünde uzun süre bekleyen işçiler, yetkililerle görüşmeye çalıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ferhat Karadağ, işçilerin haklı taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini savundu. Karadağ, şunları kaydetti:“Geçtiğimiz günlerde, çalışma şartlarının düzeltilmesi adına DEDAŞ çalışanları eylem düzenlemişti. Aldığımız duyumlara göre DEDAŞ, haklarını talep etmek için eylem yapan personelleri tek tek işten çıkarmaya başlamış.

Her konuda, yaptığı haksızlıkla gündeme gelen DEDAŞ, Bu zor süreçte emekçilerin şartlarını düzeltmek yerine, işçileri işten çıkarıyor. Çalışma şartlarının düzeltilmesi ve haklarını talep etme adına eylem yapmak suç değildir.

Dedaş işçilerinin grev kararından sonra 6 ilde yapılan eylemin ardından yaklaşık 200 işçinin işine son verildiği öğrenildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum