Dedaş İşçileri İşten mi Çıkardı.. Dedaş Çalışanları Grevde;

Dedaş İşçileri İşten mi Çıkardı.. Dedaş Çalışanları Grevde

Dedaş işçileri grevdeyken işten çıkarıldılar iddiası...

Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 6 ilde sık sık elektrik kesintileri ile gündeme gelen DEDAŞ’ta çalışanlar, dün iş bırakma eylemi başlattı. Eyleme katıldıkları gerekçesiyle Urfa’da 30 işçinin işten çıkarıldığı ileri sürüldü.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sık sık elektrik kesintileri ile gündeme gelen DEDAŞ, dün çalışanları tarafından yapılan iş bırakma eylemi ile protesto edildi.

Hak ettikleri ücreti alamadıklarını ifade eden yüzlerce işçi, Şanlıurfa, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Siirt ve Batman’da eşzamanlı olarak iş bırakma eylemi başlattı.

Çalışanların eylemi gündemdeki yerini korurken, DEDAŞ’ın eyleme katıldıkları gerekçesiyle birçok işçiyi işten çıkardığı ileri sürüldü.

İddiaya göre, Şanlıurfa DEDAŞ İl Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan 30’a yakın işçi işten çıkarıldı. Toplam 6 ilde işten çıkarılan işçi sayısının ise, 200’den fazla olduğu savunuldu. 

İşçilerin, şirketin İnsan Kaynakları Birimi tarafından arandığı ve gelip işten çıkış aldıklarına dair belgelere imza atıp kendilerine zimmet edilen malzemeleri şirkete bırakmaları söylendiği bildirildi.

İşçilerin ise bunu kabul etmedikleri, haklarını alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söylediği öğrenildi. 

DEDAŞ çalışanlarının iş bırakma eylemini pazartesi günü de sürdürecekleri belirtildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum