Dedaş işçileri Grevde Taleplerini Açıkladı;

Dedaş işçileri Grevde Taleplerini Açıkladı

Şanlıurfa dahil DEDAŞ Çalışanları greve gitti. Grevde ki işçiler taleplerini Sıraladı Özlük hakları ve ağır çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle eylem yapan DEDAŞ çalışanları, talepleri karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti....

Dedaş Çalışanları grevde 

Dedaş Çalışanları taleplerini açıkladı

Sondakika haberine göre Dedaş işçileri grevde özlük haklarıyla ilgili açıklama yaptı..

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. ( DEDAŞ) çalışanları Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da özlük hakları için toplu iş bırakma eylemini bugün gerçekleştirdi. DEDAŞ işçileri; “Sendikaya üye olmak, asgari ücret artı yüzde 80 zamlı net ücret, 6 ayda bir maaş ikramiyesi, banka promosyonu, Ramazan ve Kurban Bayramı promosyonu, yıpranma payı hakları, yol ve yemek ücretlerinde devletin belirlediği ücret, mesai ücret artışı ve resmi tatil ücreti, gece vardiyası yüzde 15 ek ücret” talebiyle iş bırakma eylemi yaptı. 6 ilde DEDAŞ'a ait yerler ile DEDAŞ binaları önünde toplanan işçiler, sonuç alana kadar eylemlerini sürdüreceğini bildirdi. 

Diyarbakır'da DEDAŞ binası önünde açıklama yapan işçilerden Yusuf Güneri, yıllardır ağır şartlar altında düşük maaşla çalıştıklarını söyledi. Buradaki amaçlarının herhangi bir olumsuzluk yaşatmak olmadığını belirten Güneri, “Temel hak ve özgürlüklerimizi istememiz, maaşlarımızda iyileştirme, yol ve yemek zamları, mesailerde düşük olan ücretlerin artırılması, izinlerde ve resmi tatillerde yapılan mesailerin iki kat artırılmasıdır” dedi. 

‘TALEPLER YERİNE GETİRİLSİN’

Yaşamını yitiren işçilerin olduğunu belirten Güneri, arıza birimi ve diğer birimlerde her yıl birkaç arkadaşlarını kaybettiklerini söyledi. Burada işi aksatmadıklarını, sahada görevli olan arkadaşlarının mevcut olduğunu söyleyen Güneri, “Defalarca temsilcilerin görüşmesine rağmen yönetim talepleri kabul etmiyor. Verilmiş olan düşük ücreti kabul etmemizi, eski şartlarla çalışmamızı talep ediyorlar. Bizler bunları kabul etmiyoruz. Ekonomin durumu ortada artık geçinemiyoruz. Tez zamanda taleplerimiz yerine getirilsin” diye konuştu.

Temsilciler olarak 2 gün önce şirket yetkilileriyle yaptıkları görüşme hatırlatılan Güneri, “Devletin belirlemiş olduğu yüzde 24’lük zam dışında sadece yüzde 1 artış yapıyorlar. Yemeğe yüzde 47 oranında artış yapacaklarını söylediler. Bunlar bizi hiçbir şekilde tatmin etmiyor” ifadelerini kullandı. 

‘TEHDİTLERİ GÖZE ALDIK’

Talepleri sıralamayı sürdüren Güneri, işçilerin işten çıkarılma tehditlerine ilişkin soruyu da, “Tehditler oluyor. İşten çıkarma olursa da herkes her şeyi göze almış durumda. Bu dakikadan sonra aynı şartlarla bizde çalışmayı istemiyoruz. Bizlerin ve diğer illerdeki herkesin talebi de budur. Kendileri bu maaşla bu şartlarda çalışabiliyorlarsa buyursunlar, gelsinler bizimle birlikte sahada birkaç gün çalışsınlar. Biraz empati rica ediyoruz” diye cevapladı.  

Açıklama “ Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla son buldu. İşçiler açıklamanın ardından oturma eylemine devam etti. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum