İrşad Derneğinden Suriye'de 15 Temmuz Demokrasi Günü Kutlaması;

İrşad Derneğinden Suriye'de 15 Temmuz Demokrasi Günü Kutlaması

Barış Pınarı Bölgesinde İrşad Derneği 15 temmuz Demokrasi...

Suriye'de Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez haykırışları ile 15 temmuz kutlaması yapıldı. 


İrşad ve Manevi Rehberlik Derneği olarak Barış Pınarı Bölgesi Suriye'nin Rasulayn şehrinde 15 Temmuz Milli İrade ve Zafer münasebetiyle şehitlerimiz, gazilerimiz ve bütün demokrasi kahramanlarımızı anma programı gerçekleştirdi.


İrşad derneğinden yapılan açıklamada; programımızın girişine Demokrasi şehitlerimize Kuranı Kerim tilaveti ile başladık. Daha sonra günün anlam ve önemine uygun bir konuşmacı konuştuktan Cumhurbaşkanlığında yayınlanan 15 Temmuz videosu izlendi. Video konukları çok etkiledi. Dikkat çeken Türk konuklar haricinde Suriyeli kardeşlerimizin de videodan çok etkilenmesiydi. Birlik ve beraberlik şuurunu Suriyeli kardeşlerimizle bir daha yaşadık. Daha sonra 15 Temmuzda şehit olan kardeşlerimizin fotoğraflarını yayınlandı. Onları dualarla andıktan sonra eğitim kurslarımızdaki küçük öğrencilerimiz 15 Temmuzun ruhunu anlatan tiyatrolarını sergilediler. Program terör örgütlerinin sınırına çok yakın bir mekanda gerçekleştirildi. Gerek tiyatro esnasında gerekse konuşmacıların konuşması esnasında yükselen tekbir sesleri ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” haykırışları bölgede büyük bir mesaj oldu.. Her yerin Türk bayrağı ile süslenmiş olması içlerimizde ki coşkuyu daha da arttırdı. 


Daha sonra kadın konuşmacılarımız 15 Temmuz gecesinde şehit olan hanım kardeşlerimizi andılar. Vatan ve millet davasının sadece erkeklere has bir görev olmadığını bizlere hatırlattılar.. Programımız sayın Cumhurbaşkanımızın Sezai Karakoç’un “Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır” şiirini okunmasının yayınlanmasıyla sona erdi.



Bölgede ki tek 15 Temmuz kutlamasıydı.. Ve bu zamana kadar Türk bayrağı ve tekbir sesleriyle yapılan en etkili kutlamaydı.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum