Şanlıurfa Elektrik Sorunu Bitecek mi? 8 Milyarlık Yatırımın Ne Kadarı Urfa'ya Gelecek;

Şanlıurfa Elektrik Sorunu Bitecek mi? 8 Milyarlık Yatırımın Ne Kadarı Urfa'ya Gelecek

Şanlıurfa'nın da içinde bulunduğu 6 İl'e 8,3 milyar TL'lik yatırım Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, Şanlıurfa'nın da içinde bulunduğu 6 ilde yatırımlarına devam ediyor....

Şanlıurfa'nın Elektrik sorunu çözülecek mi ? 

Urfa dahil 6 ile 8 milyarlık yatırımdan Urfalılar ne kadar faydalanacak?

Dicle Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, şirketin bölgedeki yatırımlarını, sosyal projelerini ve kayıp-kaçakla mücadele çalışmalarını paylaştı.

Atalay, konuşmasında şirketin 2013 yılında özelleştirilmesi sonrasında hızlı bir yükseliş yaşadığını ve bölgenin kalkınmasında önemli bir rol üstlendiklerini belirtti. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinde toplam 6,3 milyon nüfusa hizmet verdiklerini ifade eden Atalay, 2,2 milyon aboneye elektrik dağıtımı sağladıklarını söyledi. Atalay, " Çevre ve insan odaklı bir yaklaşımla 'Kayıpsız, Kesintisiz, Kaliteli' enerjiyi hanelere, tarımsal sulama alanlarına ve kırsal bölgelere ulaştırmak için çalışıyoruz. Toplamda 84 bin kilometre enerji nakil hattı ve 72 bin adet dağıtım trafosuna sahibiz. Bölgemizde abone başına yıllık ortalama 4,500 kilovat saat elektrik tüketimi gerçekleşirken, Türkiye genelinde bu rakam 11,300 kilovat saat ile ülke ortalamasının 2.5 katının üzerindedir. Şirket olarak toplamda 23.2 milyar kilovat saat enerji sağlayarak, dağıtım şirketleri arasında ikinci sırada yer alıyoruz ve İstanbul Avrupa Yakası'ndan sonra en yüksek enerji tüketimini gerçekleştiren şirketiz" dedi.

Şanlıurfa'nın da içinde bulunduğu 6 ilde Dicle Elektrik'in toplamda 8.3 milyar TL'lik yatırım gerçekleştireceği belirtiliyor. Bu yatırımların bölgenin elektrik altyapısını güçlendireceği ve enerji hizmetlerinin kalitesini artıracağı öngörülüyor. 


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum