Şanlıurfa'ya Hukuk Fakültesi Yerine Hukuk Yüksek Lisans veya Doktora Bölümü;

Şanlıurfa'ya Hukuk Fakültesi Yerine Hukuk Yüksek Lisans veya Doktora Bölümü

Urfa’da Hukuk Fakültesi açılacak mı? Rektör, açıkladı … Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güllüoğlu, yıllardır bir türlü açılamayan Hukuk Fakültesi sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca, kentte kurulamayan ikinci üniversite ile ilgili değerlendirmelerde bulundu....

Şanlıurfa'da Hukuk Fakültesi açılacak mı ?

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güllüoğlu,  Yıllardır bir türlü açılamayan hukuk fakültesi ile ilgili konuşan Güllüoğlu, Harran Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’nin açılması için ilgili ilk kararı genel sekreterlik görevini yaptığı sırada aldıklarını belirterek, ”Karar daha önce senatomuzdan geçti. Daha sonra YÖK'ten onay aldı. Şu an Cumhurbaşkanlığı nezaretinde beklemektedir. Cumhurbaşkanımız inşallah imza attığında, hukuk fakültemiz aktif hale gelecektir. Ülkemizde hukuk fakültesi çok fazla açıldığı için hukuk fakültesi açılmasına sıcak bakılmıyor. Buna çözüm olarak bir önerimiz varUrfa için hukuk fakültesinin önemi çok büyük; çünkü çok fazla hukukçu var. Bunların eğitimlerinin olabilmesi ve daha üst bir eğitime geçebilmeleri için en azından yüksek lisans ve doktora kısmının hukuksal olarak Harran Üniversitesi’nde kurulmasıdır. Bunun için gerekli çalışmalara başladık." diye konuştu.

BAŞARI KRİTERLERİM: HUKUK FAKÜLTESİ VE İKİNCİ ÜNİVERSİTE !

Rektör Güllüoğlu, başarı kriterleri arasında Harran Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi bölümü açılması ve kentte ikinci üniversitenin kazandırılması olduğunu belirtti.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum