Urfa'ya Ne Kadar Düşecek? Şanlıurfa Milletvekilleri Urfa'nın Payını Alacaklar mı?;

Urfa'ya Ne Kadar Düşecek? Şanlıurfa Milletvekilleri Urfa'nın Payını Alacaklar mı?

Ek bütçeden Urfa'nın payına ne düşecek? 2023 yılı ek bütçe kanun teklifinde, Karayolları Genel Müdürlüğüne 27,3 milyar lira ödenek tahsis edildi. Bu bütçeden Şanlıurfa'nın bekleyen projelerine ödenek sağlanması için Ak Parti Urfa Milletvekillerinin girişimde bulunmaları isteniyor...

Urfa'ya ek bütçeden ne kadar pay düşecek ?

Şanlıurf'lı vatandaşlar Urfa Vekillerinin girişimde bulunmasını istediler.. 

TBMM'ye sunulan 2023 yılı ek bütçesinde, Karayolları Genel Müdürlüğüne (KGM) toplam 27,3 milyar lira ödenek tahsis edildi. Söz konusu ödeneğin 3,2 milyar lirası  ve il yollarının yapım, büyük bakım ve onarım giderleri için kullanılacak. 

Söz konusu ek ödenekten Şanlıurfa'nın ne kadar pay aldığı açıklanmadı. Bürokraside ağırlığı olan illerin bu anlamda avantajlı olacağı konuşuluyor. 

Bilindiği gibi 2023 bütçesinde Şanlıurfa projelerine komik denecek ödenekler ayrılmıştı. Urfa OSB Suruç arasındaki yaklaşık 30 kilometrelik yolun duble yola dönüştürülmesi projesi Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 2023 yatırım programı listesinde 11 bin lira,  Viranşehir Çevre Yolu Projesi ise 10 milyon lira ödenekle yer alıyor. 

Karaköprü Balık ayağı Kavşağı projesi ve Akçakale yoluna planlanan Yonca tipi kavşak yine kaynak yetersizliği ve kamulaştırma sorunları yüzünden sürüncemede kalan projeler arasında yer alıyor. 

Akabe TOKİ, Evren Sanayi ve Çevre yollarının kesiştiği nokta da trafiğin rahatlatılması adına kavşak projesinin uygulanması gerekiyor. 

Vatandaşlar, ek bütçeden Şanlıurfa projelerine kaynak aktarılması noktasında Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillerinin girişimde bulunmasını istiyor.

Kaynak: Urfa-Bİr Ajans

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum