Şanlıurfa'da Hava Sıcaklığı Termometreler Bile Yandı..;

Şanlıurfa'da Hava Sıcaklığı Termometreler Bile Yandı..

Urfa Hava Sıcaklığı Meteoroloji uyardı Yaz sıcakları ülkemizde etkisini hissettirmeye devam ederken Urfa’da termometreler 52 dereceyi gösterdi. Meteorolojik değerlendirmelere göre, sıcaklar hafta sonundan itibaren etkisini azaltacak....

Şanlıurfa'da hava durumu Urfa'nın sıcaklarına uzmanından uyarılar..

Urfa’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Aşırı sıcaklardan en çok etkilenen illerden biri olan Urfa'da termometreler 52 dereceyi gördü. Kent genelinde park ve bahçeler adeta boş kalırken, sokağa çıkmak zorunda olanlar zor anlar yaşadı.

Aşırı sıcak ve nemli havalar özellikle kalp, damar, hipertansiyon ve kalp yetmezliği sorunu olan kişiler için risk taşıyor. Uzmanlar, zorunlu olmadıkça güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde dışarı çıkılmamasını ve bol bol su tüketilmesini tavsiye ediyor.

Şanlıurfa'da hava sıcakları için  uzmanların önerileri:

"Günde en az 2, 2 buçuk litre su tüketilmesi gerekmektedir. Mineralli su, taze sebze ve meyve tüketilmesinde fayda var. Kafein içeren içeceklerden, alkolden uzak durulmalı. Çok şekerli ağır yağlı yiyeceklerden, kızartmalardan kaçınmalıyız. Hele ki kronik hastalığı olanlar, 5 yaş altı çocuklar, idrar söktürücü ve tansiyon ilacı kullanan vatandaşlarımızın bu kurallara daha fazla riayet etmesi gerekmektedir.

Bu noktada en önemli husus sıcaktan korunmak olacaktır. Normal şartlarda 37 derece olan vücut sıcaklığımız dış ortamdaki ani sıcaklık değişimlerine karşı bu sıcaklığı korumak birtakım mekanizmalar geliştirmektedir. Bu mekanizmalardan başlıca terleme olup, çok sıcak havaya neminde eklendiği durumlarda terleme giderek yavaşlamaktadır.

Bulunduğumuz ortamın iyi havalandırılması, kıyafetlerimizin buna uygun olması, dışarıda çalışmak zorundaysak eğer bu dışarıda çalıştığımız koşulların optimize edilmesi, üzerimizdeki kıyafet ya da gölgelik bir alan oluşturmak suretiyle kaybedilen sıvının bol su ve mineralli sıvılarla vücuda kazandırılması gerekmektedir''

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum