Şanlıurfa'da Kiralık Ev Fiyatları Asgari Ücreti Geçti..;

Şanlıurfa'da Kiralık Ev Fiyatları Asgari Ücreti Geçti..

Urfa'da kiralık ev fiyatları.. Urfa’da deprem sonrası artan konut ihtiyacını ev sahipleri fırsatçılığa çevirdi. Bazı semtlerde 2+1 konutların kirası asgari ücretin bile üzerine çıktı....

Şanlıurfa'da Kiralık ev fiyatları

Urfa'da kiralık ev fiyatları yükseldi.. Asgari ücretin 11 bin 402 liraya çıkarılması ve en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılacağı haberlerinden sonra Urfa'da da ev kiraları astronomik rakamlara ulaştı. 

5 bin liradan başlayan kiraların bazı semtlerde asgari ücretin bile üzerine çıktığı görülüyor.

. Asgari ücret zammı ile birlikte ilan sitelerinde fiyat oynaklıkları dikkat çekti. Zam kararı açıklanmadan önce 8 bin TL'ye ilana çıkan bazı ev kiralarının 11 bin TL'ye, 12 bin TL'ye ilan verilen bir evin ise 17 Bin TL'ye yükseldiği görüldü.

1 AY BOYUNCA NE YİYİP NE İÇELİM?

Konuya ilişkin vatandaşlardan Eyyüp Ataş, “Ben de bir kiracıyım. Yetkililerin buna bir dur demesi gerekiyor. Ev sahipleri almış başını gidiyor. Kafalarına göre zam yapıyorlar. Çok değil 1 yıl öncesi 2.000 TL’ye oturduğum ev şu an 5.500 TL. Asgari ücretle çalışan bir insan bu kirayı nasıl karşılasın? Daha da önemlisi 1 ay boyunca ne yiyip ne içelim? Yazık gerçekten, çok yazık. Bu kadar da olmaz! Lütfen bir an önce bir çare bulun” dedi.

GİDİP DIŞARIDA ÇADIR MI KURAYIM?

Bir diğer vatandaşlardan Namık Dursun, “Her gün kiraya zam yapılmasından bıktık. Gidip dışarıda çadır mı kurayım, orada mı kalayım? Buna bir çözüm bulamayacak mısınız? Bu şartlarda kira artışını mı düşüneceğim, ev mi alacağım?” şeklinde konuştu.

YÜZDE 25 ARTIŞ SINIRI KAĞIT ÜZERİNDE KALDI

Öte yandan ev sahipleri kanunlarca belirlenen % 25 artış kuralına da uymak istemiyor. Günden güne artan fahiş ev kiraları Urfa’da bazı semtlerde asgari ücreti bile geçti.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde kiralarda fahiş fiyat uygulayanlara adli para ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası olduğunu hatırlatan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve şu açıklamaları yapmıştı:

"Henüz çalışanların ellerine yeni maaşları geçmeden asgari ücretin ilanıyla birlikte bazı emlak sitelerindeki kiralık evlerin kira fiyatları yükseltildi. Bu durumu fark eden diğer ev sahipleri de adeta domino etkisiyle kendi ilanlarındaki kira bedellerini arttırdılar. Bunun adı fırsatçılık ve vurgunculuktur" 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUN

Ağaoğlu vatandaşlara suç duyurusunda bulunması çağrısı yaparak şunları söylemişti:

''Asgari ücretin ilanı ertesinde sebepsiz yere ev kiralarını arttıranlarla ilgili tüm vatandaşlar, o bölgedeki Cumhuriyet Savcılıklarına ilanların ekran görüntüsünü de ekleyerek suç duyurusunda bulunmalı ve Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna şikayetlerini iletmelidir.

2 Temmuz tarihi itibariyle geçerli olacak % 25 sınırı 1 yıl boyunca devam edecek. Cumhurbaşkanı tarafından geçici düzenleme olarak geçtiğimiz yıl alınan bu karar süresi bitmiş olmasına rağmen bir yıl daha uzatıldı.''

Kaynak: Urfa-Bİr Ajans

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum