Urfa'da LGS'de Derece Yapan Öğrenciler Ödüllendirildi..;

Urfa'da LGS'de Derece Yapan Öğrenciler Ödüllendirildi..

Şanlıurfa’da 202 öğrenci derece yaptı.. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında derece yapan 202 öğrenciyi ödüllendirdi. Vali Ayhan, başarılarından dolayı öğretmenleri de tebrik etti....

Şanlıurfa'da derece yapan öğrenciler ödüllendirildi..

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 4 Haziran tarihinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alan Hacı Yusuf Alagöz, Atabek Atasagun Yılmaz, Ali Eren Küçük ve Altan Haliloğlu ile derece yapan 202 öğrenciyi törenle ödüllendirdi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşen törene, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İlçe Belediye Başkanları, Öğrenciler, Veliler ve öğretmenler katıldı.

Vali Ayhan, 500 tam puan alan 4 öğrenci ile dereceye giren 202 öğrenciyi tebrik etti. Vali Ayhan, başarılarından dolayı öğretmenleri de tebrik etti.

“PROJELERİN MEYVELERİNİ ALIYORUZ”

Gerçekleşen törende konuşan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan; “Çocuklarımızı tebrik ediyor ve gözlerinden öpüyorum. Tasarımlara baktığım zaman onlarca projenin yâda yüzlerce projenin aslında biz şu an meyvesinin karşılığını alıyoruz ve çocuklarımız göz aydınlarımız, yavrularımızın başarılarına gurur duyup hayatta ödüllendirmekte hayat yolculuklarında anlamlı bir iz bırakmak istiyoruz. Tabi burada en büyük teşekkürü kim hak ediyor diye sorarsanız tabi ki evlatlarımızın sorunlarına yetişen anne ve babalarımız, onlara büyük emek veren öğretmenleri, milli eğitim camiaları, proje ekipleri onlara da teşekkür etmek istiyorum.

“13 EVLADIMIZ BİR SORUYLA TAM PUANI KAÇIRDI”

Bugün sunumda görüldüğü gibi LGS’de dereceye giren iki arkadaşa çam sakızı çoban armağanı olarak öğrencilerimize ödüllerini takdim edeceğiz. 4 evladımız tam puan aldı tabi ona yakın birinci bekliyordum şöyle bir baktık ki on üç tane evladımızın bir yanlışı varmış ben onlara da birinci olarak görüyorum buda nazarlık olsun, başarı olduğunu söyleyebilirim.

“GEÇEN YIL DURUM İÇLER AÇISIYDI”

Eskiden illerde hangi il kaçıncı sırda akademik olarak açıklanırdı son yıllar da bu açıklanma olmuyor ama bizim kendi analizlerimize göre geçen yıl durumlar iç açıcı değildi sonlara yakın daha doğrusu bu projelerle ve çalışmalarla geçen yıla göre çok iyi bir ivme kazandık. İnşallah bu sürede geçen yıla eşitlediğimizde biraz daha üzerine koyduğumuzda 2023-2024 yılında iyi bir ivme kazanarak 1-3 yıl içerisinde iyi bir ortalamaya gelmeyi hedefliyoruz” ifadeleri kullandı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum