Siverek'te Belediyenin Havuz Ücretleri Boğulma Vakalarını Arttıracak Cinsten..;

Siverek'te Belediyenin Havuz Ücretleri Boğulma Vakalarını Arttıracak Cinsten..

Siverek Belediyesi havuz ücretleri Siverek Belediyesi tarafından işletilen Olimpik Yüzme Havuzunda ki ücretlerde yapılan ani zamlar halkın büyük tepkisine neden oldu....

Siverek Belediyesinin yüzme havuzları geçtiğimiz yıl  10 TL ile 20 TL arasında değişen havuz giriş ücretleri, bu yıl adeta fırlayarak 80 TL ile 100 TL seviyelerine yükseldi. Bu duruma vatandaşlar tepki gösterdi.

Sıcak yaz aylarının gelmesiyle birlikte Siverek Belediyesinin Olimpik Yüzme Havuzu, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra özellikle yerel halkın uğrak noktası haline gelmişti. Ancak, yeni belirlenen yüksek fiyat politikası, havuzun kullanımını ciddi şekilde etkilemeye başladı. Birçok vatandaş, geçen yıllarda keyifle gittiği havuzdan bu yıl vazgeçmek zorunda kaldığını söyledi.

ÜCRETLER DÖRT KATINA ÇIKTI

Ücretlerin neredeyse dört katına çıkması, özellikle dar gelirli aileleri olumsuz yönde etkiliyor. Vatandaşlar, bu zamların sosyal hizmetlerden yoksun bırakan bir anlayışı yansıttığını savunuyor. Siverek Belediyesinin bu konuda duyarsız olduğunu düşünen halk, nerede kaldı sosyal belediyecilik anlayışı ifadelerini kullandı.


CHP'Lİ Mahmut Tanal 'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Siverek belediyesi' ne tepki gösterdi.

Tanal yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
Şanlıurfa Siverek Belediye Meclisi’nin 06.10.2022 tarihli kararında, Siverek Belediyesi’ne ait olimpik yüzme havuzunun 2023 sezonunda giriş ücreti, 15 yaşından küçük çocuklar için 10 TL, büyükler için 20 TL olarak belirlendi.

Ancak Belediye Meclisi’nin 2023 sezonuna dair bu kararına rağmen Siverek Belediyesinin yüzme havuzuna gelen 15 yaş altı çocuklardan 80 TL, 15 yaş üstü çocuklar ve büyükler için 100 TL giriş ücreti alınıyor.

Siverek Belediye Başkanlığı neden kendi belediye meclis kararına uymuyor?

Şu an için havuza giren 15 yaşından küçük çocuklardan 10 TL, büyüklerden 20 TL alınması gerekirken, 15 yaşından küçüklerden 80 TL, büyüklerden 100 TL giriş ücreti tahsil edilmesi, keyfiliktir, usulsüzlüktür, fırsatçılıktır!

Türkiye’de en fazla boğulma vakası Şanlıurfa ilimizde yaşanmaktadır.

Yaz aylarında aşırı sıcaklardan bunalan Şanlıurfalı vatandaşlar, özellikle de çocuklar, girdikleri göletlerde, baraj gölünde, sulama kanallarında, Fırat Nehri’nde boğularak hayatını kaybetmektedir."


Kaynak: rhaajans

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum