Şanlıurfa Valiliğinden Magandalara Özel Önlem;

Şanlıurfa Valiliğinden Magandalara Özel Önlem

Urfa Valiliği düğün magandaları için önlem aldı.. Urfa'da düğün, kına gecesi, nişan, asker uğurlama merasimi vb. organizasyonlarda etkinlik sahibi kimlik ve iletişim bilgileri ve organizasyon yapılacak yeri ve saatini gösterir dilekçe ile bağlı bulunduğu Polis Merkezi Amirliğine/Jandarma Karakol Komutanlığına müracaatta bulunacak, yasaklarla ilgili olarak kendilerine tebligatta bulunulacak, alınan tedbirlere uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacak....

Şanlıurfa'da magandalara karşı sıkı önlemler alınacak. 

Urfa Emniyet Müdürlüğünce, güvenliğin, huzur ve sükûnunun bozulmaması, vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi, kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması amacı ile düğün, nişan, asker uğurlaması gibi etkinliklerin yapılma şekli ile ilgili çalışma yapıldı.

Bu çerçevede Şanlıurfa ili mülki sınırları içerisinde yer alan tüm ilçe ve köylerinde; düğün, nişan, asker uğurlaması vb. nedenlerle trafiği tehlikeye sokacak şekilde konvoy oluşturulmaması, sosyal etkinlikler ve çeşitli eğlence dönemlerinde, il sınırları içerisinde yollar, köprüler, kavşaklar, park, bahçe vb. yerlerde yüksek sesle müzik dinlenmemesi, izinsiz ve yetkisiz kişiler tarafından havai fişek kullanılmaması, bu etkinliklerde vatandaşlar üzerinde korku ve paniğe yol açan havaya silahla ateş edilmesinin engellenmesi amaçlanıyor.

Şanlıurfa Valiliği'nden alınan tedbirlere ilişkin şu bilgiler verildi:

''Bu bağlamda; ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında ilimiz mülki idare sınırları içerisinde yapılacak olan düğün, kına gecesi, nişan, asker uğurlama merasimi vb. organizasyonlarda etkinlik sahibi kimlik ve iletişim bilgileri ve organizasyon yapılacak yeri ve saatini gösterir dilekçe ile bağlı bulunduğu Polis Merkezi Amirliğine/ Jandarma Karakol Komutanlığına müracaatta bulunacak ve ilgili kolluk kuvvetlerince yasaklanan eylem ve hareketler ile tören esnasında uyulması gereken kurallar hakkında gerekli tebligat yapılacaktır.

Şanlıurfa mülki sınırları içerisinde düğün, kına gecesi, sünnet düğünü, asker uğurlama merasimi vb. etkinlikler hafta içi günlerde 10:00 – 24:00, hafta sonu günlerde 12:00 – 24:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Resmî ve dini bayramlar, yerel milli günler, resmi kurum ve kuruluşların açılış törenleri ile Şanlıurfa Valiliğince uygun görülen haller dışında düğün, nişan, sünnet düğünü asker uğurlaması vb. etkinliklerde ilgili tüzük hükümlerine aykırı olarak izinsiz ve yetkisiz kişiler tarafından piroteknik madde (oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddeler, şenlik ve işaret fişekleri) kullanılması yasaktır. Bu maddelerin mevzuat hükümlerine aykırı olarak kullanılması durumunda ilgililer hakkında gerekli adli ve idari işlemler tesis edilecek ayrıca düğün, nişan, asker uğurlaması vb. etkinlik sahiplerine idari işlem uygulanacaktır.

Piroteknik (oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddeler, şenlik ve işaret fişekleri) maddelerin, ilgili tüzük kapsamında izin verilen av bayileri dışında bakkal, market, pastane, hırdavatçı, kırtasiye, oyuncakçı vb. işyerlerinde satılması yasaklanmıştır.

Şanlıurfa mülki sınırları içerisinde düğün, kına gecesi, sünnet düğünü, asker uğurlama merasimi vb. etkinlikler dahil olmak üzere meskûn mahalde ateş etme yasağına uymayanlar hakkında 5237 Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri gereğince adli işlem yapılacaktır. Ayrıca düğün, kına gecesi, sünnet düğünü, asker uğurlama merasimi vb. etkinliklerde organizasyon sahipleri katılımcılara konu ile ilgili uyarıları yapmak suretiyle gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Bu tür eylemlerin gerçekleşmesine sebebiyet veren organizasyon sahipleri hakkında ayrıca idari işlem yapılacaktır.

Bulvar, cadde, sokak, halkın yoğun olarak bulunduğu vb. yerlerde yol kapatmak suretiyle trafiği tehlikeye sokacak şekilde düğün, kına gecesi, sünnet düğünü, asker uğurlama merasimi vb. etkinliklerin yapılması yasaklanmıştır.

Düğün, asker uğurlaması, sünnet vb. nedenlerle trafiği tehlikeye sokacak şekilde konvoy oluşturulması yasaklanmıştır.

Başkalarının huzur ve sükûnunu bozacak şekilde bulvar, cadde, sokak, park, bahçe vb. halkın yoğun olarak bulunduğu umuma mahsus yerler ile konutta, işyerinde ve araç içerisinde mevzuatla belirlenen sınırlamanın üzerinde yüksek sesle müzik dinlenmesi yasaklanmıştır.

İlgili kanun ve yönetmelik kapsamında ilimiz mülki idare sınırları içerisinde belirtilen maddelere aykırı hareket eden gerçek ve tüzel kişiler hakkında idari para cezası uygulanacaktır. Ayrıca alınan kararda ve genel hükümlere göre kabahat olarak tanımlanan eylemler dışında konusu adli yönden suç teşkil eden durumlarda 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacaktır.

Şehrimizde kamu düzeni ve güvenliğin, huzur ve asayişinin sağlanması için suç ve suçluyla mücadele konusunda istikrarlı, dikkatli, duyarlı ve titiz çalışmalarımız devam etmektedir.''

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum