Şanlıurfa'da Kalkınmaya 134 milyon liralık destek;

Şanlıurfa'da Kalkınmaya 134 milyon liralık destek

Şanlıurfatv; Karacadağ Kalkınma Ajansı koordinesinde gerçekleştirilen "Bölgesel Kalkınma Odaklı Acil Eylem Programı"nda imzalar törenle atıldı. Vali Ayhan, 134 milyon 296 bin liralık 7 adet projenin hayata geçirileceğini bildirdi...

Şanlıurfa'da Kalkınmaya 134 milyonluk destek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünce geliştirilen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Acil Eylem Programı” Şanlıurfa Projelerinde imzalar atıldı. 

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan'ın verdiği bilgiye göre, Karacadağ Kalkınma Ajansı koordinesinde "Bölgesel Kalkınma Odaklı Acil Eylem Programı" kapsamında ilimizde depremin ve selin yarattığı etkileri azaltmaya yönelik 7 adet proje hayata geçirilecek.

Toplam maliyeti 134.296.261 TL olan bu projelere Karacadağ Kalkınma Ajansı 30.673.661 TL'lik katlı sağlayacak. 

DEPREMDEN ETKİLENEN İŞLETMELERE YER SAĞLANACAK

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Yunus Çolak 6 Şubat tarihindeki yıkıcı depremle birlikte ekonomik ve sosyal açıdan tekrardan yaraların sarılması için yeni projelere imza attıklarını söyledi. Çolak, “Bir araya geldiğimiz program, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüz tarafından 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında illerimizde ekonomik ve sosyal açıdan tekrardan yaraların sarılması, eski durumuna geçiş döneminin hızlandırılması ile alakalı projeler gerçekleştiriyoruz. Bu projeler bölgesel kalkınma odaklı acil eylem programı çerçevesinde  destek almaya hak kazandı. Özellikle deprem sonrasında bina altlarında kalan, depremden etkilenen ve maalesef bu çerçevede üretim kaybı yaşayan girişimcilerimizi, firmalarımıza yer sağlayarak gerek üretim ve istihdamın telafisini sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum