Türkiye'nin Konuştuğu 12 Yaşında ki Çocuğun Raporunu Baro Başkanı Açıkladı; İstismar Yok;

Türkiye'nin Konuştuğu 12 Yaşında ki Çocuğun Raporunu Baro Başkanı Açıkladı; İstismar Yok

Şanlıurfa Baro Başkanı Öncel: İstismar yok ! Urfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, eğitim gördüğü medreseye yakın bir ahırda asılı halde bulunan A.D’nin otopsi raporuna baktığını ve istismara ilişkin bulgu olmadığını söyledi....

Şanlıurfatv Haber; Urfa’da kayıp olarak aranan 12 yaşındaki A.D. ailesinin gönderdiği Eyyübiye ilçesindeki medresenin yanındaki ahırda asılı halde bulundu.

A.D’nin otopsi raporunu incelediğini belirten Urfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel., raporda istismar bulgusunun yer almadığını ifade etti.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK’

A.D’nin ölümüne dair açılan soruşturmayı yakından takip ettiklerini belirten Öncel, şunları söyledi: " Çocuk kendini asmış, şen şakrak bir çocukmuş, burada ise çok mutsuzmuş anladığım kadarıyla. Öykü de burada başlıyor. Dosya savcısı ile de görüştüm, başsavcı ile de görüştüm. Başsavcı konuyu takip ettiğini söyledi. Konu, çocuk suçlarından anlayan uzman bir kişi ile takip edilmeli, bu çocuğun arkadaşlarının pedagog eşliğinde ifadesi alınması gerekiyor. Bunları ifade ettim. Ayrıca otopsi raporuna baktım, herhangi bir istismar görünmüyor.”

‘HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Öncel, Urfa Barosu olarak, Şanlıurfa Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve kurs sorumluları hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Öncel konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Suç duyurusunda bulunduk. ‘Görevi ihlal, intihara teşebbüs’ ile ilgili müracaatımızı yaptık. Urfa Barosu olarak çocuğumuzun şüpheli ölümüyle ilgili hukuki sürecin takipçisi olduğumuzu tekrar kamuoyuna bildiriyoruz. Bu konuyu kesinlikle yakından takip etmeye devam edeceğiz.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum