Ramazan'da Gebe Kadınlar için Önemli Uyarı;

Ramazan'da Gebe Kadınlar için Önemli Uyarı

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıklar ve Doğum Uzmanından Gebe Kadınlar için uyarı...

Kadın Hastalıklar ve Doğum Uzm. Dr. Deniz Çokay, gebe kadınlar için önemli uyarılarda bulundu. Çokay, “Herhangi bir sağlık problemi olmayan ve oruç tutmak isteyen tüm gebelerin alanında uzman bir hekimle görüşmesini ve takipleri aksatmamasını istiyoruz” dedi.

Gebelik öncesi kilosu normalin altında olan annelerde, riskli gebeliklerde, erken doğum veya düşük doğum ağırlıklı bebek dünyaya getirme ihtimali bulunan annelerde oruç tutmak oldukça riskli olabiliyor. Bu nedenle oruç tutmak isteyen anne adaylarının kadın doğum uzmanlarına danışarak hareket etmeleri tavsiye ediliyor.

Konuya dair Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıklar ve Doğum Uzm. Dr. Deniz Çokay yaptığı açıklamada, “Literatür kaynaklı veriler ışığında tansiyon veya şeker ile komplike olmuş gebeliklerde oruç tutulmasını veya katı diyetleri kesinlikle önermiyoruz. Bununla beraber sağlıklı gebeliklerde de yapılan çalışmalarda ay ay yani mevsime göre değişmekle beraber gebeliklerde gebeliğin sonuçlanması ile alakalı olarak anne karnında ölüm riski olmamakla beraber bebeğin kilo artışında azalma suyunda azalma olabilmektedir.

Uzun vadeli çalışmalarda oruç tutması çocuğun boyunun bir santimetre daha kısa olmasına sebep olabilir. Bunun dışında sağlıklı olmayan beslenme hem anne karnında gelişme hem de yaşam boyu gelişimde olumsuz etkileri olabileceğini biliyoruz. Biz herhangi bir sağlık problemi olmayan oruç tutmak isteyen tüm gebelerin alanında uzman bir hekimle görüşmesini ve takipleri aksatmamasını istiyoruz” ifadesini kullandı.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum