Şanlıurfa Deva Partisi İl Başkanı Tüysüz; Sözlerini Tutunca Şaşırıyoruz..;

Şanlıurfa Deva Partisi İl Başkanı Tüysüz; Sözlerini Tutunca Şaşırıyoruz..

Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerde, üç kamu bankasının açtığı altı ay ertelemeli üç yıllık 0.99 faiz oranıyla 100 bin liralık kredi aradan üç gün geçtikten sonra revize edildi. DEVA Partisi Urfa İl Başkanı Av.Tüysüz alınan bu karar tepki gösterdi: ''Gerekçesini artık hiç merak etmiyor ve şaşırmıyoruz. Tam aksine verilen bir söz bir taahhüt tutulunca şaşırıyoruz'...

Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Tüysüz; Söz tutulunca şaşırıyoruz artık..

Kamu bankalarının Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremlerden etkilenen illerdeki tüketicilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olmak için başlatmış oldukları 17 Şubat tarihinde açıkladıkları bireysel müşterilere ihtiyaç kredisinde faizler yükseldi.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank yapmış oldukları açıklamalarda, depremden zarar görmüş bireysel müşterilerine 6 ay ödemesiz 36 ay vadeli 100 bin liraya kadar ihtiyaç kredisi tanımladıklarını ifade etti. 8 Mart gününe kadar bu krediler Şanlıurfa ile birlikte 11 ilde yüzde 0,99 faiz oranıyla kullandırılırken 8 Mart'ın ardından faiz oranları değişti. 

FAİZ ORANINI YÜKSELTMENİN BAHANESİ NE OLABİLİR?

Demokrasi ve Atılım Partisi ( DEVAUrfa İl Başkanı Av.Ahmet Tüysüz, Bankaların aldığı bu karara tepki gösterdi. Av.Tüysüz, şu yorumu yaptı:

''Evet cana geleceğine mala gelsin amenna kaderimizde yaşamak varsa bunun önüne geçilemez kabul kul olarak alabileceğimiz tüm tedbirlerin çok çok üstündedir Allah’ın takdiri buna da inananlar olarak farkındayız ama tevekkül; kulun tüm tedbirleri aldıktan sonra işi Allah’ın takdirine bırakmaktır deveyi sağlam kazığa bağlamadan kaybolan deve tevekkül değil artık.

Deprem öncesi alınması gereken tedbirleri hiç kimse tartışmıyor oysa İlk kurtarma ilk müdahale ilk yardımlar ilk çadırlar ilk battaniyeler ilk su ilk çorba çok gecikti mazeretiniz hazırdı, belliydi: Alan büyüktü kış şartları işi zorlaştırdı.

Depremden zarar görenlerin başlarını sokabileceği bir evin tamiratı için 3 kamu bankası Vakıf, Ziraat ve Halkbank tarafından verilen deprem destek kredisi faizinin 0,99, 1,59’a yükseltilmesinin bahanesi ne olabilir? Gerekçesini artık hiç merak etmiyor ve şaşırmıyoruz. Tam aksine verilen bir söz bir taahhüt tutulunca şaşırıyoruz.''

DEPREM BÖLGESİ İKİYE AYRILDI

Öte yandan bölgedeki bankacılık kaynakları ihtiyaç kredisinin her aile için 100 bin lira olarak tanımlanmasına rağmen üç ayrı bankadan farklı aile üyelerinin kullanımlarının fark edildiğini dile getirerek suistimallerin önüne geçme hedefiyle de faiz oranlarında farklılaştırmaya gidildiğini ileri sürdü.

Ekonomim.com'dan Selçuk Altun ve Şebnem Turhan'ın haberine göre; Deprem bölgesi ise ikiye ayrıldı.  daha fazla etkilenen il ve ilçelerde 50 bin liraya kadar ihtiyaç kredisi yüzde 0,99 faiz oranıyla kullanılmaya devam ediliyor. 50 bin liranın üzerinde talep geldiğinde ise faiz oranı yüzde 1,59’a yükseliyor. Depremden daha az etkilendiği düşünülen Şanlıurfa dahil ikinci bölgede ise tüm kredi talepleri için faiz oranı yüzde 1,59 olarak uygulanıyor.

Kamu bankalarının yaptıkları açıklamalara göre, depremden zarar görmüş bireysel müşterilere tanımlanan 6 ay ödemesiz 36 ay vadeye kadar ihtiyaç kredisinin yanı sıra, KOBİ müşterileri ve çiftçilere yönelik olarak da 1 yıl geri ödemesiz 36 ay vadeye kadar kredi destek paketleri oluşturuldu. Ayrıca bölgede yaşayan tüm kredi kartı müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için faizsiz ve masrafsız olarak 5 bin TL tutarında nakit avans tanımlandı.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum