Haliliye'de Depremzedelere Psikososyal Destek;

Haliliye'de Depremzedelere Psikososyal Destek

Şanlıurfa Haliliye'de depremzedelere psikolojik destek...

Haliliye Belediyesi bünyesindeki uzman psikologlar, yaşanan deprem sonrası yaptıkları hane ziyaretleri ile vatandaşlara psikososyal destek veriyor.

Haliliye Belediyesi yaşanan deprem sonrası yaraları sarmak için çalışmalarını devam ettiriyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilin etkilendiği deprem sonrası Şanlıurfa’da yaraların sarılması için harekete geçen Haliliye Belediyesi, vatandaşları yalnız bırakmıyor. Depremzede vatandaşların ilk günden bu yana barınma ve gıda desteğini sürdüren birimler, uzman psikologlarıyla da desteğini sürdürüyor.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki psikologlar, güvenli bölgelerdeki çadırlarda verdikleri eğitimin ardından, hanelerine geçen vatandaşları bir bir ziyaret ediyor. Depremden psikolojik olarak da etkilenen vatandaşlara, psikososyal destek veren uzmanlar, çocukların ise oyunlarla depremi anlamasını sağlıyor. Deprem anında yapılması gerekenleri de anlatan psikologlar, çocukların depremin etkisini kısa sürede atlatması için aileleri bilinçlendiriyor.

Haliliye Belediyesi bünyesindeki psikologlar tarafından verilen eğitimden faydalanmak isteyen vatandaşların ise “444 22 63”numaralı İletişim Merkezi aracılığıyla talep oluşturabilecekleri kaydedildi.

BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum