Şanlıurfa'da Mahalle Sakinleri Tedirgin Evlerine Giremiyorlar;

Şanlıurfa'da Mahalle Sakinleri Tedirgin Evlerine Giremiyorlar

Şanlıurfa'da o mahallede yaşayan evlerine giremeyen vatandaşlar tedirgin...

Şanlıurfa’da en fazla yıkıma neden olduğu kent merkezindeki Bahçelievler bölgesinde birçok bina yerle bir oldu. Ağır hasarlı olan binden fazla binanın da yıkılmasına karar verildiği bölgede, bina sakinleri hem bu ağır hasarlı binalar her an yıkılabilir hem de planlı yıkım esnasında kendi binaları zarar görebilir diye evlerine dönemiyor. Vatandaşlar hasarsız binalarının yanında bulunan hasarlı binaların bir an önce yıkılması için yetkililerden destek bekliyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremler Şanlıurfa’da da yıkıma yol açtı. Depremlerde 340 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 9 bin kişinin de yaralandığı Şanlıurfa’da, yıkım kararı verilen bina sayısı 3 bin civarında bulunuyor.

Kentte depremin yıkıcı etkisinin en fazla hissedildiği bölgelerden biri kent merkezindeki Bahçelievler Mahallesi.

Yıkım kararı verilen binaların büyük çoğunluğu bu mahallede yer alıyor.

Yıkılacak binaların çevresinde bulunan diğer hasarsız binalarda oturan vatandaşlar büyük bir tedirginlik yaşıyor. Bina sakinleri hem bu ağır hasarlı binalar her an yıkılabilir hem de planlı yıkım esnasında kendi binaları zarar görebilir diye evlerine dönemiyor. Vatandaşlar hasarsız binalarının yanında bulunan hasarlı binaların bir an önce yıkılması için yetkililerden destek beklerken, mahalledeki esnaf da mağduriyet yaşıyor.

 

BAY: KORKUYORUZ, SANKİ TİTREME OLUYOR GİBİ HİSSEDİYORUZ


Şanlıurfa'da haber ajansının görüştüğü mahalle sakinlerinden Mahmut Bay, mahallede yürürken bile büyük bir tedirginlik hissettiklerini söyledi. Uzun yıllardır Bahçelievler Mahallesinde oturduklarını belirten Bay, depremden sonra köye gittiğini anlattı. Bay, “Burası insanların yoğun olduğu bir bölge. Burada okullar var. Öğrenciler yoğun olarak burada. Burada yürüyünce bile tedirgin oluyoruz. Yeni binalarda bile hasar var. Yetkililer daha çok çalışmalar yapmalı. Korkuyoruz, sanki titreme oluyor gibi hissediyoruz. Tehlikeli binaların belirlenip yıkılması lazım... Devletin daha erken buraya el atması gerekiyor” dedi.


TAŞLAR: MİLLET TEDİRGİNLİK YAŞADIĞI İÇİN KAÇIYOR

Bahçelievler bölgesinin şehrin merkezi olduğunu belirten esnaf Bedir Taşlar ise mahallede ağır hasarlı çok fazla bina bulunduğunu anlattı. Taşlar, şunları söyledi:

“Bu binaların bir an önce yıkılması lazım. Yetkililerin hemen çalışmalara başlaması gerekiyor. Biz de burada esnafız… Urfa’nın göbeğindeyiz ama esnaf mağdur. Buradaki mahalleli mağdur. Millet binalar hasarlı olduğu için ve tedirginlik yaşadığı için buradan kaçıyor.”

Mahalle sakinlerinin de tedbir amaçlı kırsal kesime gittiğini ifade eden Taşlar, “Burada bir binada hemen hemen 20 aile oturuyor. Bu sorunların çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.


 



Kaynak: biha ajans

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum