Şanlıurfa'da ki Depremde Tarihi Camilerde Hasar Aldı..;

Şanlıurfa'da ki Depremde Tarihi Camilerde Hasar Aldı..

Şanlıurfa'da yaşanan depremde camiler de hasar gördü....

Depremde Urfa'da ki Camiler de hasar gördü.

Şanlıurfa’da, aralarında tarihi camilerin de bulunduğu onlarca cami hasar gördü. Bazı camilerin minarelerinde çatlamalar meydana gelirken, bazı camilerin ise minareleri yıkıldı. Şanlıurfa İl Müftülüğünden yapılan açıklamada, kentteki camilerde hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü, en az 100 camide hasar tespit edildiği belirtildi. Kentte acil yıkılması gereken binaların yıkım çalışmaları sürerken, riskli olarak tespit edilen camilerin ve minarelerin ne zaman yıkılacağı merak konusu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki deprem Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. 19 binanın yıkıldığı, yüzlerce binanın hasar gördüğü Şanlıurfa’da bir yandan depremin yaraları sarılırken diğer yandan enkaz kaldırma ve acil olarak yıkılması kararlaştırılan binalarda yıkım çalışmaları devam ediyor.

Diğer illere kıyasla depremde az hasar gören Şanlıurfa’da camiler de depremden etkilendi.

Kentte bulunan 2 bin 154 camiden en az 100’ü zarar gördü.

Bazı camilerin minarelerinde çatlamalar meydana gelirken, bazı camilerin ise minareleri yıkıldı. İnanç turizminin yanı sıra kültürel değerleriyle de ön plana çıkan Şanlıurfa'da, tarihi camiler de hasar gördü.

RIZVANİYE CAMİİ

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde Balıklıgöl Platosunda yer alan tarihi Rızvaniye Camiinin minaresi depremde ağır hasar aldı. Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Balıklıgöl platosunda minaresi yıkılmak üzere olan Rızvaniye Camii ibadete kapatıldı.


DERGAH CAMİİ

Hazreti İbrahim'in doğduğu makamın yanında bulunan ve kentin en büyük camilerinden birisi olan Mevlid-i Halil olarak da bilinen Dergâh Camii’ne ait çift minarenin de uç kısımları depremde hasar gördü.

 

ULU CAMİİ

Halep hükümdarı Nureddin Zengi tarafından yaptırılan, bin yıllık Ulu Cami'nin minaresinin üstünde bulunan, şehrin tek saat kulesi de depremde ayakta kalamadı.

 

EN AZ 100 CAMİ HASAR GÖRDÜ

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan, kentteki camilere yönelik hasar tespit çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Yaklaşık 100 camide hasar tespit ettiklerini ve tehlike arz eden camileri ibadete kapattıklarını kaydetti.

Kentte bulunan camilerde hasar tespit çalışmaları sürerken, ağır hasarlı ve tehlike saçan minarelerin yıkımına ne zaman başlanacağı ise merak ediliyor.




Kaynak: Bİ-HA

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum