Urfa Sağlık Müdürlüğünden İçme Suyu Açıklaması..;

Urfa Sağlık Müdürlüğünden İçme Suyu Açıklaması..

Şanlıurfa il sağlık müdürlüğünden içme suyu açıklaması...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aralarında Şanlıurfa'nın da bulunduğu deprem illerinde 415 noktada içme suyu kontrollerinin yapıldığını ve 49’unda mikrobiyolojik uygunsuzluk tespit edildiğini belirtmişti. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yapılan içme suyu analizi sonuçlarında Şanlıurfa İl ve ilçeleri için mikrobiyolojik veya kimyasal açıdan herhangi bir uygunsuzluğa rastlanmamıştır.” denildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün yaptığı “Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Osmaniye ve Adana’da Halk Sağlığı Laboratuvarları hizmet vermeye başladı. 415 farklı noktadan su numunesi çalışılmış, bunlardan 49’unda mikrobiyolojik uygunsuzluk tespit edilmesi üzerine gerekli işlemler başlatılmıştır.” açıklamasının ardından Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü açıklama geldi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada Şanlıurfa merkez ve ilçelerden 194 adet numune alınarak mikrobiyolojik ve kimyasal incelemeler yapıldığını ve yapılan içme suyu analizi sonuçlarında mikrobiyolojik veya kimyasal açıdan herhangi bir uygunsuzluğa rastlanmadığı belirtildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamda şu ifadelere yer verildi:    

“İlimizde depremin olduğu ilk günden bu yana İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından şebeke sularının takibi aralıksız bir şekilde sürdürülmektedir. Günlük klor ölçümleri yapılmakta, su numuneleri alınarak Halk Sağlığı Laboratuvarımızda mikrobiyolojik ve kimyasal su analizleri yapılmaktadır. Yaşadığımız deprem dolayısıyla rutin kontrollerin haricinde numune alma ve inceleme yapma işini yüzde yirmi arttırılarak Şanlıurfa il merkezi ve ilçelerden 194 adet numune alınarak mikrobiyolojik ve kimyasal incelemeler yapılmıştır. Yapılan içme suyu analizi sonuçlarında Şanlıurfa İl ve ilçeleri için mikrobiyolojik veya kimyasal açıdan herhangi bir uygunsuzluğa rastlanmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum