Şanlıurfa Suruç Ölüm Yoluna Ayrılan Ödenek CİMER'e Taşındı..;

Şanlıurfa Suruç Ölüm Yoluna Ayrılan Ödenek CİMER'e Taşındı..

Şanlıurfa Suruç arasında ki ölüm yolu olarak adlandırılan yola ayrılan ödeneğe vatandaşlardan tepkiler gelmişti....

Şanlıurfa Suruç otoyoluna ayrılan bütçeye vatandaşlardan tepki

Karayolları tarafından geçen yıl Ağustos ayında ihalesi yapılan Urfa OSB-Suruç yoluna 2023 yılı için bin lira ödenek ayrılmasına tepkiler sürüyor. Bazı vatandaşlar konuyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) iletip ek ödenek tahsis edilerek çalışmalara bir an önce başlanmasını istediler.

Gaziantep yolunun 28 kilometrelik Urfa OSB-Suruç kesimi için 1000 TL ödenek ayrılmıştı. 

Bazı vatandaşlar, siyasilerden, STK'lardan yüksek ses gelmeyince çareyi Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER)  başvurmakta buldu. 

İletilen mesajlarda, trafik yoğunluğu oldukça fazla olan bu dar yolda sık sık ölüm, yaralanma ve maddi hasarla sonuçlanan kazaların meydana geldiği belirtildi.  Defalarca bu konu medyada gündeme getirilmesine, Milletvekillerince ilgili  Bakana yıllardır sayısız soru önergesi verilmesine ve yolda eylemler yapılmasına karşın gerekli adım atılmadığı, duyarsızlığın 2023 yatırım programına 1000 lira ayrılarak gösterildiği vurgulandı. 

Mehmet Şahinalp adlı bir vatandaş, CİMER'e bu konuda yaptığı başvuruda, gerekli bütçe ayrılmadığı için çalışmalara başlanmadığını belirterek, Urfa halkı adına ek ödenek talep etti. 

Şahinalp, CİMER'e yaptığı başvuruda şunları kaydetti:

'' Şanlıurfa OSB-Suruç/11 Nisan- Birecik yolu 82 km uzunluğundadır. Bu yolun 19 km.'si bölünmüş yoldur. Geri kalan kısım tek yoldur. Bu yol halk arasında ‹ Ölüm yolu› olarak anılmaktadır. Neredeyse her gün ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana gelmektedir. Bu kazalarda pek çok vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti.

Trafik yoğunluğu oldukça fazla olan bu yolda kazaların çoğu hatalı sollama yüzünden meydana gelmektedir. Daha doğrusu yol dardır ve büyük bir bölümünde ulaşım tek şerit üzerinden sağlanmaktadır.

Organize Sanayi Bölgesi, Besi OSB, Gıda OSB vb. sanayi alanlarının yol güzergahında bulunması sebebiyle yoğunluk her geçen gün daha da artmaktadır.

Söz konusu D-400 karayolundan günde 10.00'den fazla araç geçiş yapmaktadır.

Karayolları Genel Müdürlüğü Şanlıurfa OSB-Suruç/11 Nisan-Birecik yolunu 78.40 km. olarak 2022 yatırım programına teklif etmiş ve aynı yıl bu teklif kabul edilmiştir.

Yine Karayolları Genel Müdürlüğü›nün yıl içinde ihale kararı almış olup Şanlıurfa-Suruç yolu Km. 102-600-132-296 kesimi 08.08.3033 günü ihale edilmiştir.

İhale edilen kısım 30 km›dir. Ancak aradan geçen uzun zamana rağmen yüklenici firmaya yer teslimi yapılmamış ve işe başlanmamıştır.

Ayrıca Suruç-Birecik arasındaki 50 km'lik kısım ve Birecik Çevre yolu, Birecik köprüsü ihale edilmemiş, Karayolları Genel Müdürlüğü bunun ihale edilmeme gerekçesini açıklamamıştır.

Bunun yanı sıra 15/01/ 2023 tarihinde 2023 yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. Kararnamede Şanlıurfa-Birecik Yolu ve Birecik Çevre Yolu dahil, 78,40 km için 1000 TL ödenek ayrılmıştır. Bu ödenekle yüklenici firmanın işe başlaması mümkün değildir.

Bu yol için ek ödenek ayrılıp ayrılmayacağı hakkında ne Ulaştırma Bakanlığı ne de Karayolları Genel Müdürlüğü açıklama yapmamıştır.

Karayolları Genel Müdürlüğü ‹Ölüm yolu› için maalesef harekete geçmemektedir. Genel Müdürlük, Şanlıurfa ilimizde yürütülen projelere önem vermemektedir. İhale edilen Şanlıurfa OSB-Suruç yoluna yeterli oranda ödenek ayrılması, akabinde hiç vakit kaybetmeksizin işe başlanmasını, ayrıca ihale edilmeyen Suruç-Birecik arasındaki 50 km›lik kısmın ihale edilmesini acil ve hassasiyetle talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.''


Kaynak: Urfa-Bİr

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum