Şanlıurfa'da Sağlık Çalışanlarını İlgilendiren Karar;

Şanlıurfa'da Sağlık Çalışanlarını İlgilendiren Karar

Şanlıurfa'da ki sağlık çalışanlarına Halk Bankasından 29 Bin TL promosyon ödemesi.....

Sağlık - Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, Halk Bankası ile 36 aylık için 29 bin TL ile sözleşme imzalandığını bunun 25 bin 200 TL nakit, 3 bin 800 TL para puan olacak şekilde sağlık çalışanlarına ödeneceğini açıkladı.

Sağlık - Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, banka promosyon anlaşması müdürlükçe sözleşmeye bitmesinin 24 ay kala yaklaşık 8 bin TL iade bedeli ile yapı kredi bankası ile promosyon sözleşmesi fesh edildiğini ifade etti.

Yabir, Halk Bankası ile 36 aylık için 29 bin TL ile sözleşme imzalandığını bunun 25 bin 200 TL nakit, 3 bin 800 TL para puan olacak şekilde sağlık çalışanlarına ödeneceğini belirtti.


SAĞLIK ÇALIŞANLAR İÇİN YENİ KARAR

Yabir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünde görevli personele ödenmek üzere (Aile hekimliği çalışanları, 112 çalışanları, ilçe sağlık müdürlükleri, il sağlık müdürlüğü, 663 sayılı KHK kapsamında sözleşmeli yöneticiler dahil) 3 yıllığına yapılan ve sendikamızın yetkili sendika olarak katıldığı banka promosyon ihalesi 3 yıllığına 9 bin 410 TL sonuçlanmıştı.

Ancak 6 ay gibi kısa bir sürede Dünya geneli yaşanan pandemi ile hayat pahalılığın artması mevcut ekonomik durumda alım gücünün azalması, enflasyon oranlarının yükselmesi, banka faizlerinin artması ev kirası temel ihtiyaçların aşırı derecede yükselmesi gibi gerekçeler nedeni ile daha öncesinde yapılan banka promosyon anlaşması müdürlüğümüzce sözleşmeye bitmesinin 24 ay kala yaklaşık 8 bin TL iade bedeli ile yapı kredi bankası ile promosyon sözleşmesi fesh edilmiştir.

Yeni süreçte bankalarla görüşülüp Halk Bankası ile 36 aylık için 29 bin TL ile sözleşme imzalanmıştır. Bunun 25 bin 200 TL nakit, 3 bin 800 TL para puan olacak şekilde sağlık çalışanlarına ödenecektir. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Destek Hizmetleri Başkanımız Halil Beyazkendir ve Uzman Servet Kayhan’a teşekkürlerimi sunarım”.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum