Şanlıurfa Suruç Yol Yapımı Ödenek Tepki Çekti..;

Şanlıurfa Suruç Yol Yapımı Ödenek Tepki Çekti..

Şanlıurfa Suruç otoyolu ödeneği.. Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan 28 kilometrelik Urfa OSB - Suruç yoluna sadece 1000 TL ödenek ayrılması vatandaşların tepkisine yol açtı. 'Geçen yıl ihalesi yapılan 28 kilometrelik duble yol projesine ek ödenek ayrılacak mı? Ne zaman çalışmalara başlanacak?' gibi birçok soru yetkililerden yanıt bekliyor......

Şanlıurfa Suruç otoyolu yapımına ayrılan ödeneği gören vatandaşlar tepki gösterdi..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Şanlıurfa'ya planlanan projelere karşı cimriliği devam ediyor. 

Karadeniz illeri için kesenin ağzını açan Bakanlık,  Urfa OSB-Suruç arasındaki ölüm yolunun genişletilmesi için bütçeye bin lira gibi komik bir ödenek koymuştu.

PROJEYE NE ZAMAN BAŞLANACAK?

Duble yol olarak planlanan proje bütçede 78,40 kilometrelik ''Birecik-Şanlıurfa yolu ve Birecik Çevre yolu'' olarak geçiyor. Projenin toplam tutarı 2022 rakamlarıyla 1 milyar 70 milyon 24 bin lira olarak hesaplandı.

Proje Suruç-Birecik arasındaki yaklaşık 50 kilometrelik kesimi de kapsıyor. Ancak ilk etapta 28 kilometrelik Urfa-OSB Suruç yolunun duble yoluna dönüştürüleceği belirtiliyor ancak geçen yıl Ağustos ayında ihalesi yapılmasına rağmen halen bir çalışma yok. Suruç-Birecik yolu duble yol projesi ise 2023 yatırım programına alınmadı. 

''2023 için bu projeye ek ödenek ayrıldı mı, ayrıldıysa ne kadar ayrıldı, ne zaman çalışmalara başlanacak?' soruları halen yanıt bekliyor.

BAŞKA BAHARA MI KALDI?

Urfalılar,' Ölüm yolu'nu sosyal medyada gündemde tutmaya devam ediyor. Bakanlığın 2023 için 1000 TL'lik ödeneği uygun gördüğünün 2023 Yılı Yatırım Programı'nda anlaşılması üzerine bazı vatandaşlar sosyal medya hesaplarından şu tepkileri paylaştı:

Mehmet Şahinalp: Ankara dan aferin alma derdinde olanların Urfa'ya hiçbir faydası yoktur. 2023 Yılı Yatırım programının kabulü ve uygulanmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Şanlıurfa-Birecik yolu ve Birecik çevre yolu dahil 78,40 km için ayrılan ödenek 1000 TL Bu parayla müteahhit şantiye bile kuramaz.. Suruç ölüm yolu can almaya devam ediyor. Beyler! Bu yolda ölenlerin vebali sizin boynunuza.

Süleyman Aksoy: 1000 TL ye ne geliyor? Urfa'nın sahibi yok yetki verdikleri orda keyfine bakıyor.

Hacı Demir: Urfa çok bekler, nasıl olsa oylar banko! Niye hizmet gitsin ki.

Çok ayırmışlar. Bu devirde dilenciye sadaka gibi . 

Şanlıurfa Suruç yol yapımına ayrılan ödenek miktarı; 



Kaynak: URFA-BİR.COM





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum