İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Urfa’da Bir Doktorun Hastaya Ayırabileceği Zaman 2 dakika;

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Urfa’da Bir Doktorun Hastaya Ayırabileceği Zaman 2 dakika

Şanlıurfatv; İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin Urfa'da ki kongresine katıldı. Kongrede konuşan Akşener Şanlıurfa'da Mayıslar bizimdir, yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat!...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Şanlıurfa 2. Olağan İl Kongresine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimler için 14 Mayıs'ı işaret etmesiyle ilgili Akşener, "Siyasi tarihini bilmeyen, bizi bilmeyen muhteremler övüne övüne bugün 73 yıl sonrasını kendiniz yaşatıyorsunuz. Biz onu değiştireceğiz. O yüzden diyoruz ki, mayıslar bizimdir, yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat" dedi

İYİ  Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresini  Mehmet Akif İnan  Kongre Salonunda yapıldı.

Kongreye  İYİ Parti Genel  Başkanı  Meral Akşener, CHP Milletvekilli Aziz Aydınlık, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Budak, Gelecek Partisi İl Başkanı Dr. Abdullah  Yeşil, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Polat, HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Basri Demir'in yanı sıra çok sayıda İYİ Partili de katıldı.

Kongrede Sadık Köroğlu tek listeyle aday oldu. 

Kongrede konuşan Akşener, ülke gündemini  değerlendirirken, Şanlıurfa’nın eğitim, tarım, sanayi ve sağlık alanındaki sorunlarına da değindi.

AKŞENER: 15 MİLYON LİRA AYLIK İPLİK FABRİKASINA GELEN ELEKTRİK FATURASI

Akşener, çiftçiye ve sanayici fahiş elektrik faturaları geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Urfa’da esnaf ve çiftçilerle bir araya geldiğimde demişlerdi ki bana, bu özelleştirilen elektrik şirketinin davranış biçimi canımızı okuyor. O zaman için söylüyorum tarlalara gelen elektrik masrafı 1, 1 buçuk milyon TL. Bende grupta bunu anlattım. Urfalı bir çiftçimizi çıkarıp onu milletin kürsüsünde konuşturdum. Şimdi anladım ki sadece çiftçi değil daha enteresan bir biçimde sanayicimizde gitmiş gümbürtüye. Yani 15 milyon lira aylık iplik fabrikasına gelen elektrik faturası. Buradan bir üretim nasıl çıkar. Yavaş yavaş 6-7 ay içerisinde bunlar kapanacak. “

“URFA’DA OKULLAR YETERLİ DEĞİL”

“Şuanda Urfa’da 70-80 kişilik sınıflarda sabah ve öğlen ayrı ayrı eğitim yapılıyor.” diyen Akşener,  “Urfa’da okullar yeterli değil. Bir yılda Urfa’da 80 bin çocuk doğuyor. Bu ne demek, Yunanistan’da bir yılda doğan çocuk sayısı. Suriyeliler yok bunun içinde. Şuanda Urfa’da 70-80 kişilik sınıflarda sabah ve öğlen ayrı ayrı eğitim yapılıyor. Değerli bakanım Fakıbaba dedi ki, bu gidişatla yatırımda bu yavaşlık devam ederse, biz gece eğitimide açmak zorunda kalacağız. “ şeklinde konuştu.

“URFA’DA BİR DOKTORUN HASTAYA AYIRABİLECEĞİ ZAMAN 2 DAKİKA”

Şanlıurfa’da doktor sayısının da yetersiz olduğunu ifade eden Akşener, “Urfa’da bir doktorun hastaya ayırabileceği zaman 2 dakika. Şimdi Urfa ki, tarihin başladığı şehir. Burada ki insanları bu şartlarda yaşatıyorsanız, o devletin kerim devlet anlayışıyla hiçbir alakası kalmamıştır. “

ŞANLIURFA 10 YILDA 2 MİLYON DEKAR TARIM ARAZİSİNİ KAYBETMİŞ

Akşener, Şanlıurfa’nın, Türkiye’nin en önemli tarım şehirlerinden biri olduğunu ve son 10 yılda 2 milyon dekar tarım arazisini kaybettiğini belirterek, “Ankara ve Konya’dan sonra belki onlardanda önce Türkiye’nin en önemli tarım şehridir, Şanlıurfa. Şanlıurfa, 10 yılda ne kadar yer kaybetmiş biliyor musunuz? 2 milyon dekar tarım arazisini kaybetmiş, Elazığ kadar. “ dedi.

MAYISLAR BİZİMDİR, YAŞASIN HÜRRİYET, KAHROLSUN İSTİBDAT!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi için işaret ettiği 14 Mayıs tarihine ilişkin değerlendirmede bulunan Akşener, şunları söyledi:

"4 Mayıs’ta bir seçim ilanı yapıldı, sözel olarak yapıldı. Resmisi olur mu bilemem. Elindeki geniş imkanla bu kararlı alma imkanına sahip. Diyor ki 73 yıl sonra bu zihniyetten kurtulacağız. İnsan 100 sayfa tarih okur be. Yıl 1946… Demokrat Parti seçime girer, o seçim de açık oy gizli tasniftir. Buna rağmen Demokrat Parti Meclis’te grup kurar. Sonra 1947’de kongrede bir karar alır. Bir Hürriyet misakı yayınlarlar. Derler ki Cumhurbaşkanı var olan partinin genel başkanı olamaz. Demokratik seçimlerde açık oy gizli tasnif olamaz. Ya bunu düzelteceksiniz ya da biz sine-i millete döneceğiz.

Celal Bayar ve İnönü bir araya gelirler. İkisi yakın arkadaştır. İnönü der ki Celal bey anayasa değişikliği şu anda çok zor. Der ki ben partinin tüzüğünü değiştireyim, Meclis’in iç tüzüğünü değiştirelim, sonra anayasayı değiştiririz. İnönü partiden ayrılır, sadece Cumhurbaşkanı olur; ilerleyen süreçte Demokrat Parti tek başına iktidar olur.

Biz bugün 1950’yi hatırlamıyoruz. Bugün 14 Mayıs’ta 1946’yı hatırlıyoruz. Siyasi tarihini bilmeyen, bizi bilmeyen muhteremler övüne övüne bugün 73 yıl sonrasını kendiniz yaşatıyorsunuz. Biz onu değiştireceğiz. O yüzden diyoruz ki, Mayıslar bizimdir, yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat!

İSVEÇ'TE KURAN'I KERİM YAKILMASI

Aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına tepki gösteren Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dün İsveç'te kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim'i yakmaya çalıştı bir grup vandal, şerefsiz, ahlaksız. Bununla ilgili her türlü tedbiri bu ülkenin cumhurbaşkanı ve kabinesi almak zorundadır, ne gerekiyorsa yapmak zorundadır. Bugüne kadar hangi dinden olursa olsun, herhangi bir kutsal kitabı insan hakları çerçevesinde yakmaya kalkışmak ve bizim kitabımız olan Kuran'ı Kerim'i oraya yakmaya kalkışmak ve İsveç hükümetinin buna izin vermesini en şiddetli biçimde kınıyorum. Şimdi iktidar partisine düşen bu eylemin sonuçlarını İsveç hükümetinin ödemesini sağlamaktır"

"DIŞ POLİTİKA HAFIZA İŞİDİR"

“21 trilyon dolar. Urfa, Kilis, Mardin, Gaziantep’in Irak ve Suriye ile ticaretin sağladığı faydaları bir düşünün” diyen Akşener, şunları kaydetti:

“Birinci derece sınırdaşlarımızın ortaya koyduğu ekonomik değer 7 trilyon dolar. Buna Mısır’ı, Türk dünyasını, Avrupa’yı ilave edin 21 trilyon dolar. Urfa, Kilis, Mardin, Gaziantep’in Irak ve Suriye ile ticaretin sağladığı faydaları bir düşünün. Bunu bırakın şu anda sayısını bilmediğimiz göçmen kitlesiyle karşı karşıyayız. Urfa’da 800 bin göçmenin olduğunu söylediler. Kilis’te bu rakam 200 bin civarında. Sebebi ne biliyor musunuz? Dış politika “Ben onu seviyorum, o beni sevmiyor” diye olur mu? Dış politika bir hafıza işidir. İşte kadim devletin ortadan kalkması, müsteşarlıkların ortadan kalkması, yandaşların elçi olması biz bu hale getirdi."

Bİ-HA



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum