Şanlıurfa Sağlıkta Yoklar...;

Şanlıurfa Sağlıkta Yoklar...

Şanlıurfa İlimizde doktor ihtiyacı had safhaya ulaşmış durumda. İlçelerde durum daha vahim... HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde yaşanan sıkıntılara ilişkin Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca'ya soru önergesi verdi....

Şanlıurfa'da sağlığa erişim gittikçe zorlaşıyor. Doktor, yardımcı sağlık personeli sıkıntısı, cihaza erişememe, randevu alamama gibi problemler yaşanıyor.  İlçelerde yaşayanlar da bu durumdan muzdarip..

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Ceylanpınarlıların kendisine ilettiği şikayetleri Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca'ya sordu. 

Bakan Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması için Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) Başkanlığına soru önergesi sunan Sürücü, Şanlıurfa’daki kamu hastanelerinde uzun zamandır sağlık personeli ve sağlık ekipmanı sıkıntısı yaşandığını anımsattı. 

Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde manyetik rezonans görüntüleme (Emar) cihazlarına erişimde sorun yaşandığının vatandaşlar tarafından kendisine iletildiğini anlatan Sürücü, ''73 binden fazla nüfusa sahip ilçe merkezinde iki kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktoru bulunduğu, bunun da ihtiyacı karşılamada eksik kaldığı dile getirilmektedir. Ayrıca hastanede cildiye ve psikiyatri bölümleri bulunmamakta, diş hastalıklarında tedaviye erişimin sıkıntılı olduğu, özel kliniklere başvurmak zorunda kalındığı belirtilmektedir.'' dedi.

 Sürücü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya şu soruları yöneltti:

- Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde yurttaşların yaşadığı sağlık problemleri Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

- Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde sağlık ekipmanlarına erişim sıkıntısına dair ne zaman adım atılacaktır?

- Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde neden cildiye ve psikiyatri bölümleri bulunmamaktadır? Bu bölümlerin açılması için adım atılacak mıdır?

- Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde diş tedavilerinin yurttaşların ihtiyacını karşılamadığı göz önünde alınarak, durumdan kaynaklanan sorunlara dair çözüm önerileri geliştirilecek midir'

URFABİR

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum