Fakıbaba; Şanlıurfa Değişime Hazır İyi Parti Oyları Yükseliyor;

Fakıbaba; Şanlıurfa Değişime Hazır İyi Parti Oyları Yükseliyor

İyi Parti Genel Başkan Danışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yaptığı açıklamaların ardından basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı....

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’da partisinin düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

ŞANLIURFA – İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinin Şanlıurfa İl Yönetimi tarafından özel bir otelin toplantı salonunda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına katıldı.

AK Parti üyeliği ve vekilliğinden istifasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Başdanışmanlığı görevine getirilen Fakıbaba, ilk kez İYİ Parti sıfatıyla geldiği Şanlıurfa’da il merkezi ve ilçeleri ziyaret edip, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.. Fakıbaba kentteki çalışmaları kapsamında bugünde partisinin düzenlediği basın toplantısında önemli konulara değindi.

 

Fakıbaba, yaptığı açıklamaların ardından basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

 

FAKIBABA: PARTİMİZ, İL BAŞKANLIĞI İÇİN EN İYİ VE EN DOĞRU KARARI VERECEK

Siyasi yaşamı boyunca hiç ayırım yapamadan tüm insanlara beraber olduğuna vurgu yapan Fakıbaba, “Urfa’nın hepsine çok saygı duyan bir kardeşinizim. 20 yıllık süreçte hiç ayırım yapmadan tüm insanlarla beraber olmaya çalıştım. Herkes kendi görevini yapacak. Benim görevim başkanımızın başdanışmanlığını yapmaktır. Benim görevin il başkan veya başka bir şey tayin etmek değildir. İYİ Parti’nin teşkilatı ve merkezi mükemmel. Partimiz il başkanlığı için en iyi ve en doğru kararı verecektir” dedi.

 

URFA’DA PARTİSNİN OY ORANINDAKİ BÜYÜK ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ

Bundan sonra yapacak ve verilecek görev hakkında da konuşan Fakıbaba, “Bu yaştan sonra ülkeme ve memleketime nokta atışı yapacak, mükemmel projeler yapacak hakikaten ‘Fakıbaba geldi, iyi işler yaptı’ denilmesini istiyorum. Muhtarlık demokrasinin ilk adımıdır. Muhtar, büyükşehir, gönüllü bir iş olur ama yetkiniz olacak. Adınız milletvekili ama bir yetkiniz yok. Benim adım belediye, bakanlık veya başka bir şeyde olmayabilir ama kardeşiniz olarak her yerde olabilirim. Bunun kararını tabii ki ben ve başkanımız verecek. Makam şu bu olmadan ben Urfa’mın hizmetkârıyım. Başlangıçta Urfa’da 1.8 anket oranı vardı, sonradan ankete baktım 8,9 oranını gördüm. Ben yılların siyasetçisiyim.  Urfa’da esnaf ve vatandaşlarla görüşüyoruz. Esnafın çok büyük sıkıntılarını görüyorum. Vatandaşlarımızın Genel Başkanımız Meral Akşener’e çok büyük sevgisi var” ifadelerini kullandı.

 

“İYİ PARTİ’NİN TÜRKİYE ORTALAMASI ŞANLIURFA’NIN ÜSTÜNE ÇIKACAKTIR”

Fakıbaba, ekonomideki düşüşü örnek vererek açıkladı. İYİ Parti’nin Türkiye ortalaması Şanlıurfa’nın üstüne çıkacağının da altını çizen Fakıbaba, “Vatandaşlarla göz göze geldiğimizde ben bunu görüyorum. 2010 yılından en düşük asgari emekli memur maaşıyla 6 çeyrek geliyorken şimdi 3 çeyreğin altına indi. Benim bu 3 çeyrek altınım nerede? Her şeyin açık ve şeffaf olması lazım. Hesap verilebilirlik en önemli şeffaflıktır. Her şeyden hesap verilmesi gerekiyor. İhale, yolsuzluk, bu tip olaylar gibi hesap vereceksiniz.

 

FAKIBABA, URFA’NIN DEĞİŞİME HAZIR OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Seçimlerle ilgili de konuşan Fakıbaba, “6’lı masa 41 ilde çalışma başlattıklarını biliyorum ancak Urfa var mı yok mu haberim yok. Urfa olsa da olmasa da Allah’ın izniyle Urfalı değişimden yana ve değişme hazır. 15 Şubat’ta kadar Cumhurbaşkanı adayımızda belli olacak. 6’lı masanın adayı Cumhurbaşkanı olacak. Halk ne karar verirse o olacak” diye konuştu.

 

VEKİLİK İÇİN GÖREVİNİ BIRAKTI

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı’nın 2023 yılında yapılacak genel seçimlerde partisinin milletvekili aday adayı olmak için istifa ettiğini söyledi. Çakmaklı, "İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanlığını yaklaşık 4,5 yıldır yürütmekteydim. İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı olmak için görevimi bugün itibarıyla bırakıyorum. Görevi devralacak arkadaşıma şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Öte yandan, İYİ Parti’ye katılan Osman Delen’in rozetini Fakıbaba taktı.

Bİ-HA



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum