Şanlıurfa Büyükşehir Kefen İhalesinde Usulsüzlük Haberine Yalanlama;

Şanlıurfa Büyükşehir Kefen İhalesinde Usulsüzlük Haberine Yalanlama

Şanlıurfatv haberler...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden "Kefen ihalesinde usulsüzlük" iddiasına açıklama


İhaleyi en uygun teklif verene bırakıldığı yazılmış, ancak haberin başlığının farklı atılması zihinleri karıştırıcı mahiyettedir. Sözcü’nün yanıltıcı haber başlığı ile ilgili gerekli yasal başvurularımızı da gerçekleştiriyoruz''

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kefen ihalesinde yaptığı usulsüzlük yapıldığı, bu yüzden Kamu İhale Kurumu'nca (KİK)  iptal edildiği öne sürülmüştü. 

İddiaya göre, Belediyenin en düşük bedelle hizmeti yerine getirme teklifi verdiği iştirakçi, “Eksik bilgi doldurulmuş” gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakıldı, yenilenen ihaleyi kazanarak kamu zararını önledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Sözcü ve muhalefete yakın bazı internet sitelerinde yayınlanan bu habere ilişkin açıklama yaptı. Büyükşehir'in sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''Sözcü Gazetesi'nin yapmış olduğu "Kefen Alım İhalesi" işi ile ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirme adına;

4734 sayılı ihale kanununa göre "Kefen Alım İhalesi" işi de haberde bahsedildiği gibi iptal edilmemiş, ekonomik açıdan en düşük ve en uygun teklif üzerine bırakılmıştır.

Sözcü haberinde de ihaleyi en uygun teklif verene bırakıldığı yazılmış, ancak haberin başlığının farklı atılması zihinleri karıştırıcı mahiyettedir. Sözcü’nün yanıltıcı haber başlığı ile ilgili gerekli yasal başvurularımızı da gerçekleştiriyoruz.

Kamuoyuna önemle duyurulur.''


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum