İslam Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa Tanıtım Programı;

İslam Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa Tanıtım Programı

Şanlıurfa'nın İslam Dünyası Turizm Başkenti tanıtım toplantısı...

2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti Şanlıurfa tanıtım programında konuşan Vali Salih Ayhan, her ay için bir etkinlik düzenleyeceklerini duyurdu ve ortak akıl vurgusu yaparak "Bu sene hepimize düşen görev ecdadımızdan devraldığımız büyük hazineye yakışır şekilde davranmak. Bu görevleri yerine getirirken de ortak akıl, işbirliği içerisinde özverili çalışacağız" dedi.

 Şanlıurfa'nın  2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti tanıtım ve bilgilendirme programı Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda düzenlendi. 

Urfa Tanıtım Programına Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, CHP İl Başkanı Ahmet Budak, Demokrat Parti (DP) Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ile kurum amirleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 

Kuran tilaveti ile başlayan programda kısa bir tanıtım videosu izlendi.

BAŞKAN BEYAZGÜL: ETKİNLİK TAKVİMİNİ HAZIRLADIK

Program  protokol konuşmaları ile devam etti. Başkan Beyazgül İslam Dünyası Başkenti seçilmesi için başvuru yaptıklarını hatırlattı ve etkinlik takvimini hazırladıklarını duyurarak "Sayın Valimizin öncülüğünde ve kurumlarımızın işbirliği ile 2023 yılı içinde yapacağımız etkinlikleri belirledik ve bunun takvimini hazırladık. Etkinliklerimizi birer birer hayata geçireceğiz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz programımıza Ahmet Özhan konseri ile başlangıç yapıyoruz. Logomuzu belirledik. Bundan sonra Sayın Valimizle birlikte her ay güzel bir etkinlik ile Şanlıurfa'mızı tanıtacağız. Şanlıurfa hak ettiği yere varacak. Biz hazırız" dedi.

VALİ AYHAN: DÖRT KOLDAN HAZIRLIK YAPTIK, HER AY PROGRAM...

Vali Ayhan da her ay program yapacaklarına dikkat çekerek "2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti şehrimizin şanına yakışır bir şekilde sahneye çıkarmak için dört bir koldan hazırlıklarımızı yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Her ay o ayın dokusuna uygun programlar da yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

VALİ AYHAN'DAN ORTAK AKIL VURGUSU

Çalışmaların ortak akıl ile başarıya ulaşacağını belirten Vali Ayhan şöyle konuştu:

"Bu sene hepimize düşen görev ecdadımızdan devraldığımız büyük hazineye yakışır şekilde davranmak. Bu sorumluluktur. Bu görevleri yerine getirirken de ortak akıl ve işbirliği içerisinde özverili çalışacağız. Bir şehir sadece valisi, belediye başkanı, milletvekili, STK'sı, basını değil iş insanları ile hepsinin birleşmesi ve istişaresi ile büyür. Şanlıurfa'mız da bunu en iyi yapan iller içinde olacaktır. Esnafımız da, kamu kurumlarımız da, paydaşlarımız da bu şehrin parçası olan her bir insanımızla çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz.

"HİZMET SEKTÖRÜNDEKİLERE BÜYÜK İŞLER DÜŞÜYOR"

Hizmet sektörünün bu süreçte en önemli görevi üstleneceğine dikkat çeken Vali Ayhan özenli olunması hususunda uyarıda bulunarak "Hizmet sektöründe, turizm sektöründe çalışan kardeşlerimize büyük işler düşüyor. Bir şehrin görünen ev sahibi hizmet sektöründe çalışan kardeşlerimizdir. Çünkü restoranlarda, kafelerde, alışveriş noktalarında turistlerde direk iletişim kuran kişiler bunlardır. Bu sebeple esnafımızın gelen misafirlere iyi davranması ve özen göstermesi şehrimiz için güzel bir izlenim yaratacağına inanıyorum. Burası misafirperverliği ile zaten bilinen bir şehir. Günümüzde de şehrimiz tam manası ile böyledir" dedi.

Program kapsamında sanatçı Ahmet Özhan sahne aldı ve program konser ile son buldu. 


,


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum