Şanlıurfa'da AR ve VR teknolojileri hayatı nasıl etkiler?;

Şanlıurfa'da AR ve VR teknolojileri hayatı nasıl etkiler?

Şanlıurfa Teknokent'te Robitech, Metader, Ecloud/Genç Stem Derneği işbirliğinde AR (Artırılmış Gerçeklik /VR/Sanal Gerçeklik) Farkındalık günü gerçekleştirildi....

Şanlıurfa Harran Üniversitesi TEKNOKENT bünyesinde  AR (Artırılmış Gerçeklik /VR/Sanal Gerçeklik) Farkındalık günü etkinliği düzenlendi. 

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa’da bulunan İş İnsanları, STK temsilcileri, Akademisyenler ve Genç Girişimciler katıldı.

Teknolojinin gelişmesi ve bu alanda yapılan çalışmalar ile birçok sektörde yer edinen yapay zekâ, metaverse ve sanal gerçeklik uygulamalarının ilimizdeki öneminden ve bu alanda yapılan gelişmelerden bahsedildi.

iş İnsanı Alphan MANAS, Doç.Dr Berkan AYDİLEK, Doç.Dr. Dursun AKASLAN’ın bilirkişi konuşmaları dışında, ortak kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, teknoloji alanında yapılan çalışmalardan bahsetti.

Artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamalarının yazılım ve eğitim alanında kullanımı ve bu alanda yapılan girişimcilik ekosistemi hakkında detaylı bilgiler verildi. 

Farkındalık gününde ülkemizde ve globalde yapılan metaverse uygulamaları ve bu alanda gerçekleştirilen yeni sanal dünya kavramları üzerinde oturumlar yapıldı. Şanlıurfamızda  bu alanda çalışan genç girişimcilerin ürün ve projeleri tanıtıldı.

Farkındalık gününde yeni sanal dünya için proje ve ortaklık fikirleri ele alındı.  Gelişen ve geliştikçe teknolojikleşen bu alanda yerli ve milli yazılım ile metaverse ürünleri, ileri yapay zekâ uygulamaları artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojisi katılımcılar tarafından denendi.

Ürünleri geliştiren ve dünya piyasasına sunan RoBiTech ve eCloudTech şirketleri ileri teknoloji uygulamalarını ilk kez bu etkinlikte gün yüzüne çıkardı. Bu alandaki çalışmaların sivil toplum projeleri ile  METADER ve Genç STEM dernekleri tarafından desteklendiği belirtildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum