Şanlıurfa GAPTEAM Mercimekte Gübre ve Bakteri Uygulaması;

Şanlıurfa GAPTEAM Mercimekte Gübre ve Bakteri Uygulaması

Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüde müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen "Mercimekte Gübre ve Bakteri Uygulaması" projesi kapsamında mercimek ekimi yapıldı....

Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüde müdürlüğü ekipleri, tarafından yerli mercimek tohumlukları çiftçilere tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla yerli tohumlarla mercimek çeşit demonstrasyon ekimi yapıldı.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüde müdürlüğü teknik personeli Dr. Meral Anlağan Taş, Nesibe Devrim Almaca ve Hasan Aslan tarafından yürütülen "Mercimekte Gübre ve Bakteri Uygulaması" projesi kapsamında tektek ve Koruklu lokasyonlarındaki ekimleri yapıldı.

Kentte iklim ve toprak şartlarına uygun yerli tohum çeşitlerinin yaygınlaştırılması gayesiyle yoğun faaliyet yürütülüyor. Son yıllarda yaşanan gelişmelerle birlikte temel besin kaynağı olan baklagillerin üretiminin artırılması yönünde çalışmalar yapılıyor

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüde müdürlüğü ekipleri “Mercimekte Gübre ve Bakteri Uygulaması" projesi ile Tektek ve Koruklu  bölgesinde mercimek ekimi yapıldı.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüde müdürlüğü”nden yapılan açıklamada;

“Entitümüz teknik personeli Dr. Meral Anlağan Taş, Nesibe Devrim Almaca ve Hasan Aslan tarafından yürütülen "Mercimekte Gübre ve Bakteri Uygulaması" projemizin tektek ve koruklu lokasyonlarındaki ekimlerini tamamladık”



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum