Şanlıurfa'da İHH Yardım Kampanyası İyilik Soğuk Geçirmez;

Şanlıurfa'da İHH Yardım Kampanyası İyilik Soğuk Geçirmez

Şanlıurfa'da İyilik Soğuk Geçirmez yardım kampanyası...

Şanlıurfa'da iyilik soğuk geçirmez yardım kampanyası devam ediyor.

İHH Şanlıurfa Şubesinin Suriye’de çadır kamplarda yaşam mücadelesi verenler için “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla başlattığı yardım kampanyası devam ediyor.

Suriye’de 2011 yılından bugüne devam eden iç savaş, büyük acılara sebep oldu. Savaş süresince, yüz binlerce insan hayatını kaybederken, yüz binlerce insan da yaralandı ve sakat kaldı. Milyonlarca insan ise, hayatlarına ülke içinde ya da dışında mülteci olarak devam ediyor. Kamplarda, yaşamlarını sürdüren insanlar, çoğu zaman temel ihtiyaçlara ulaşmakta bile zorluklar yaşıyor. Kamplarda hayat, kış aylarında ise daha da zorlaşıyor. İnsanlar, soğuğa dayanıksız çadırlarda, donma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Suriye’de maddi imkansızlıklar sebebiyle bot, mont, battaniye, soba ve kömüre ulaşamayan yüz binlerce kişi var. Ülkede şu anda dışarıdan gelen yardımlara büyük ihtiyaç duyuluyor. İç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye’de yardım çalışmalarında bulunan İHH, ülkedeki ihtiyaç sahiplerine yönelik 2022 yılı kış çalışmalarını başlattı. İHH İnsani Yardım Vakfı, “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla yürütülecek çalışmalar kapsamında, on binlerce kişiye yardım ulaştırmayı hedefliyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Şanlıurfa Şubesi tarafından ‘İyilik Soğuk Geçirmez’ kampanyası kapsamında geçtiğimiz günlerde Telabyat ve Rasulayn Bölgesine 3, Kilis-Azez-Cerablus Bölgesine 2 ve İdlib Bölgesine de 2 olmak üzere piyasa değeri yaklaşık 4 milyon 900 bin TL olan 7 yardım tırı gönderilmişti.

YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

İHH Şanlıurfa Şubesi tarafından yapılan açıklamada, 2.tır konvoyu için yardım kampanyasının devam ettiği belirtildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazılarının üşümemesi için birilerinin yorulması ve üşümesi gerekiyordu!

Çadır kamplarda yaşayan ümmetin çocukları, kadınları, yaşlıları,muhacirleri üşümesin, donarak ölmesin diye Gönüllü Gençlerimiz lojistik depolarımızda yorularak, üşüyerek tasnif, istif ve sayım işlemlerini sürdürüyorlar. İyilik hareketine/kervanına katkılarınızdan dolayı siz değerli bağışçılarımıza ve gençlerimize mazlumlar adına teşekkür ederiz.  Allah hepinizden razı olsun. Şanlıurfa İHH olarak #İyilikSoğukGeçirmez sloganıyla yaptığımız Kış Yardım Çalışmalarımızın 2.Tır Konvoyu'nu yakında yola çıkarabilmek, mazlumların umutlarını tekrar yeşertmek için siz değerli gönüllü ve bağışçılarımızın ayni ve nakdi yardımlarına ihtiyacımız vardır.  Kadınlar, yaşlılar ve çocuklar üşümesin diye ısrarla iyilik yapmaya devam edelim.

1 Çizme: 150 TL, 

1 Battaniye: 150 TL, 

1 Soba Takımı: 500 TL, 

1 Çuval Un: 500 TL, 

1 Koli Gıda: 500 TL

Hesap Adı/Alıcı:
ŞANLIURFA İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ İNSANİ YARDIM DERNEĞİ
IBAN: TR790020500000832353200001
Not: Açıklama kısmına KIŞ YARDIMI yazınız.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum