Eyyübiye'de Başkan Kuş 2022 yılı hizmetlerini değerlendirdi;

Eyyübiye'de Başkan Kuş 2022 yılı hizmetlerini değerlendirdi

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yeni yıl münasebetiyle yayınladığı mesajında 2022 yılı hizmetlerini değerlendirdi....

Gençlerin eğitimine yapılan yatırımlarla gurur duyduklarını belirten Başkan Kuş, Eyyübiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceklerin ifade etti.

Başkan Kuş, mesajında şunları dile getirdi:

Gecesini gündüzünü hizmetkârı olmaktan gurur duyduğumuz milletimizle birlikte geçirdiğimiz bir yılı geride bırakırken, hem ömrümüzden giden bir yılın değerlendirmesini yapıyor hem de önümüzdeki yıllara dair güzel umutlar besliyoruz.

Yüce Allah’a hamdolsun ki, Şanlıurfa’yı Şanlıurfa yapan değerlerin bağrında yetiştiği Eyyübiye’ye hizmet yoluna çıktığımız gün verdiğimiz sözü, geride bıraktığımız süre zarfında yerine getirdik. Aradan geçen üç buçuk yılı aşkın zamanda, en önemli önceliğimiz elbette gençlerimiz ve çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmak oldu. Gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitimde başarılı olmaları için attığımız her adımın, harcadığımız her kuruşun karşılığında onların başarısına şahit olmak, bizleri mutlu etmeye yetti.

Geride bıraktığımız yılda, Onikiler ve Yenice Mahallemizde hizmete sunduğumuz iki ayrı sınav hazırlık merkezimize, hazırlıklarına başladığımız yeni sınav hazırlık merkezleri ve eğitim otaklarını bu yıl ilave ederek, gençlerimizin üniversiteye yolculuklarında onlara destek olmayı sürdüreceğiz. Gençliğe hizmet önceliğimiz devam edecek.

2022 yılı, Eyyübiye’miz için devasa hizmetlerin hayata geçirildiği bir yıl oldu. Gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğine yatırım olan Süleymanşah Gençlik Merkezi’nin yapımını tamamladık. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuzu hizmete sunduk. İlçemiz genelinde hizmet veren halı saha sayımızı 6’dan 12’ye çıkardık. Şu anda yapımı devam eden 15 halı sahamızı da çok yakında gençlerimiz ve çocuklarımızın istifadesine sunacağız.

İlçemizde sporun her alanına hizmet edecek spor kompleksi projemizin temelini de 2022 yılında atmak nasip oldu. Büyükhan Mahallemizde yapımına başladığımız tesislerin ilk etabında, profesyonel boyutta bir futbol sahamız ve 500’ü kapalı olmak üzere tribünleri ile saha müştemilatları yer alacak. Şimdiden hazır olan genişleme planlamasıyla bu tesisimiz, ilerleyen yıllarda devasa bir spor kompleksine dönüşecektir.

İlçemizin gelişmesi, vatandaşlarımızın sosyo-ekonomik yönden kalkınması adına yaptığımız yatırımların bir kısmını da geride bıraktığımız yıl içinde tamamladık. Bunların başında Eyyübiye Sera Kent 1. Etabı yer aldı. Peyderpey büyüyecek olan Eyyübiye Sera Kent, hem ilçemiz için önemli bir istihdam olanağı hem de yeni girişimciler için yol gösterici, tecrübe paylaşımının yapıldığı bir merkez olacaktır.

Yine yapımını bu yıl tamamladığımız ve yenilerini planladığımız fabrika binası projemiz, ilçemiz gençliğine istihdam konusunda önemli bir destek sağlayacaktır. Gençlerimiz burada meslek sahibi olarak, rahat şekilde geçimlerini sağlayacak imkânlara kavuşacaktır.

Yüzde seksenin üzerinde gecekondu tarzı yapılanmaya sahip olan ilçemizde, kentsel dönüşüm adına atılan ilk adımı da 2022 yılı içerisinde tamamladık. Belediyemiz öncülüğünde başlatılan çalışmalar ile yıkılan gecekondu bölgesinde 367 konut ve 35 işyeri yapımı tamamlandı. Önümüzdeki yıl, 900 konutluk projemizin ilk etabına başlamayı ümit ediyorum.

Yeşil alan miktarı oldukça sınırlı olan Şanlıurfa’da bu alanın en az olduğu merkez ilçemiz ne yazık ki Eyyübiye idi. Yemyeşil Eyyübiye sloganıyla başlayan yeşillendirme çalışmalarımıza geride bıraktığımız yıl da hız kesmeden devam ederek, yeni park sayımızı 38’e ulaştırdık. 2019 yılında 500 bin metrekare civarında devraldığımız yeşil alan miktarı, son yapılan parklarla 900 bin metrekareye ulaştı. Çok yakın zamanda 1 milyon metrekareyi bulacak ve ilçemizdeki yeşil alan miktarını hızla artırmaya devam edeceğiz.

2022 yılı, kırsalda yol yapımından gençlik hizmetlerine, kadın destek merkezlerimizden sportif faaliyetlere kadar her alanda planladığımız çalışmaları gururla tamamladığımız bir yıl oldu.

Aradan geçen zaman zarfında, gece gündüz demeden ilçemizde yaşayan gençlerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız, kadınlarımız, engellilerimiz demeden halkımızın her kesimini kucaklamaya, sorunlarını çözmeye, taleplerini yerine getirmeye azami ölçüde gayret gösterdik. Ulaşamadığımız, dertlerine çare olmadığımız tek bir insanımızın kalmaması için çaba sarf ettik. Buna rağmen bizlerden beklenti içinde olmasına rağmen ulaşamadığımız tüm kardeşlerimden helallik diliyor, belediyemizin destek ve hizmetlerine ulaşmaları noktasında her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyorum.

Eyyübiye’mizin merkezi veya kırsalı demeden, insanımızın yaşadığı her karış toprağa hizmet ulaştırarak, onların dualarına mazhar olduğumuza yürekten inanıyorum. Onların destek ve teveccühlerine layık olmayı Cenab-ı Allah’tan diliyor, milletimize hizmet yolunda bizlere güç vermesini temenni ediyorum.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023 yılının ilçemiz, şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için huzur ve mutluluk getirmesini dileyerek yeni yılınızı kutluyor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum