Şanlıurfa'da karanlıkta yürüyen çocuklar nereye gidiyor olabilir..;

Şanlıurfa'da karanlıkta yürüyen çocuklar nereye gidiyor olabilir..

Hüdapar Şanlıurfa; Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise sabahın erken saatlerinde okula giden ve akşam karanlıkta okuldan dönen öğrencileri gündeme taşıdı....

Şanlıurfa’da okullarda derslik sayısının yetersiz olmasından dolayı sabah erken saatlerde okula gitmek ve geç saatlerde okuldan dönmek zorunda kalan öğrencilerin çeşitli tehlikelerle karşılaştıklarını belirten HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, derslik sayısının çoğaltılması ve ders saatlerinin kış uygulamasına göre düzenlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na da bir öneride bulundu.

Şanlıurfa’da derslik sayısının yetersiz olmasından dolayı birçok okulda ikili öğretim sistemi uygulanıyor. Sabahın erken saatlerinde okula gitmeye çalışan öğrenciler, yolda başıboş köpek görünce korktuklarını kimi zaman ise başıboş köpeklerin saldırısına uğradıklarını ifade ettiler.

SABAH SAAT 06:00'DA HAVA KARANLIKTIR

Sabah saat 06:00’da, havanın henüz karanlık olduğu zaman okula gitmek istemediklerini söyleyen öğrenciler, “ Sabah saat 06:00’da kalkmak zorundayım, yetişemiyorum! Saat 06.00'da hava karanlıktır. Köpeklerle karşılaşıyoruz! Kışın yağmur ve çamurda aç karına okula gelmek istemiyoruz. Sabah erken olduğu için köpekler bize saldırabilir. Geçen gün okula gelirken köpek bana saldırdı, ayağımı ısırdı. Keşke saat 8-9’da okula gelebilsek” dediler.

Evleri okula uzak olduğu için diğer öğrencilerden daha da erken kalkmak zorunda olan öğrenciler ise, “Evim okula çok uzak, gelemiyorum! Erken kalkınca ilk derslere adapte olmamız çok zor oluyor. Çünkü genelde öğrencilerin hemen hemen hepsi ya uyuyor ya da geç kalıyorlar. Okula daha geç gelirsek eğitimimiz için daha iyi olur” dediler.

ÇOCUKLAR SABAH KAHVALTI YAPMADAN OKULA GELİYOR

Çocuklarını sabah erken ve akşam karanlık saatlerde okula getirip-götüren veliler de durumdan rahatsız olduklarını dile getirdiler.

Çocuklarını okula götürmedikleri zaman kendilerinin gelemeyeceğini söyleyen veliler,” Ben çocuklarımı okula getirmesem kendileri gelemez, korkuyorlar! Çocuklar kahvaltı etmeden direk okula geliyor. Hava karanlık ve köpekler var. Sabah çocuklarımızı yalnız başına gönderemiyoruz. Biz ise hasta ve yaşlıyız. Tek başlarına korkuyorlar. Yatsı namazını kıldıktan sonra çocuklar eve geliyorlar. Bu böyle olmaz” dediler.

Uykusunu alamadan okula giden bir öğrencinin başından geçen kazayı anlatan bir veli ise,” Çocuklar akşam saatlerinde de geç geliyorlar. Saat 18:00’da ders bitiyor. Geçtiğimiz günlerde şöyle bir olay yaşandı: Bir çocuk uyukluyor. Uyukladığından dolayı merdivenlerden düşerek yuvarlandı ve ağzı-burnu yaralandı” dedi

İLÇEDE OKUL YAPILACAK ARSA YOK

Şanlıurfa’da yeteri kadar derslik olmadığından dolayı öğrencilerin sabah erken okula gittiğini, akşam ise eve geç döndüğünü belirten Özaslan, “ Şanlıurfa’da bunlar neden oluyor? Çünkü derslik sayısı yetersiz. Türkiye genelinde sınıf mevcutlarının ortalaması 30 iken, Şanlıurfa’daki okullarda yer yer 50’ye, 60’a dayanmış. Arka tarafımda Karaköprü İlçesi'ni görüyorsunuz. İşin ilginç tarafı, Karaköprü’de okul yapmak isteseniz bile maalesef arsa yok! Bunu da yerel yöneticilerin vicdanına havale ediyorum” dedi.

Öğrencilerin okula gidiş-dönüş saatlerinde yaşanan sorunlarla ilgili çözüm önerilerinde bulunan Özaslan, “ Şimdi çözümü konuşalım. Okul sayısı artırılmalı… Bahçesi geniş olan okullarda ek binalar yapalım, derslik sayısını artıralım. Milli Eğitim Bakanlığı da tüm Türkiye’de tek uygulamaya geçerse, kış saatine uygun bir şekilde geçici olarak ya ders sayısını azaltsın ya da ders süresini azaltsın ki, en azından bu sorunu ortadan kaldıralım. Öğrenciler sabah erken okula gitmek zorunda kalmasınlar. Akşam da geç dönmek zorunda kalmasınlar” diyerek önerilerde bulundu.

Şanlıurfa Halkı Görevinizi yerine getirmenizi bekliyor.
Özaslan, son olarak şu ifadelere yer verdi: “Öğrenci ve veliler diyorlar ki, neden milletvekilleri bizleri görmüyorlar, bizi duymuyorlar? Ben de dedim ki, onlara haksızlık yapmayın! Onlar, Ankara’da oldukları için sesinizi duymuyor ve sizi görmüyorlar. Eğer onlar Şanlıurfa’da olsalardı, sizin yanınızda olsalardı sesinizi duyarlardı. Siz de, eğer onları görürseniz, lütfen onlara iletin, deyin ki; Şanlıurfa halkı görevinizi yerine getirmenizi bekliyor” şeklinde konuştu.








Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum