Öğretmenlik bir gönül meselesidir;

Öğretmenlik bir gönül meselesidir

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan; Öğretmenlik bir gönül meselesidir. 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu olsun....

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Öğretmenlik bir gönül meselesidir, tükenmeyen bir aşkla ve gururla çocukların gözüne bakabilmektir, her sabah evden çıkarken ‘işe gidiyorum,’ yerine ’okula gidiyorum,’ diyebilmektir” ifadesini kullandı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Ayhan yayımladığı mesajında, şunları kaydetti:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği’’ görevini kabul ettiği gün olan 24 Kasım, Atatürk’ün doğumunun 100. yıl dönümü olan 1981 senesinden beri ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kıvançla kutlanmaktadır.

Her 24 Kasım’da isimlerini daha sık andığımız öğretmenlerimiz, toplumumuz için çok önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Atatürk; öğretmenlik mesleği hakkındaki düşüncelerini, “Herkesin kendine göre bir zevki var. Kimi bahçe ile uğraşmak, güzel çiçekler yetiştirmek ister. Bazıları da insan yetiştirmekten hoşlanır.’’ şeklinde ifade etmiştir. Öğretmenlerimizin yaptığı iş tam olarak budur: insan yetiştirmek.

Ülkemizin geleceği için oldukça mühim bir vazife olan ‘’insan yetiştirme’’ işini; kıymetli öğretmenlerimiz sabırla, şefkatle, gururla, yurdumuzun dört bir yanında ifa ediyorlar. Öğretmenlerimizin yaptığı iş yalnızca evlatlarımıza bilgi aktarmak değil! Onların yaptığı; bilgi aktarmanın yanı sıra minik yüreklere dokunmak, evlatlarımıza güvenilir bir liman olmak, yeri geldiğinde ana-baba kimliğiyle çocuklarımızı sımsıkı sarıp sarmalamak…

Bu sebeple diyebiliriz ki, öğretmenlik yalnızca maaş karşılığında yapılan sıradan bir meslek değildir. Öğretmenlik bir gönül meselesidir, tükenmeyen bir aşkla ve gururla çocukların gözüne bakabilmektir, her sabah evden çıkarken ‘’İşe gidiyorum,’’ yerine ‘’Okula gidiyorum,’’ diyebilmektir…

Öğretmenlerimizin gönül vererek yaptıkları bu vazife için onlara teşekkür ediyor, en kalbî duygularımla eğitim camiamızın anlamlı gününü tebrik ediyorum. Ebedi âleme irtihal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmetle, şehit olan öğretmenlerimizi teessür ve minnetle anıyorum. Görevi başında olan tüm öğretmenlerimize de çalışma hayatlarında başarı ve huzur temenni ediyorum.

Şanlıurfa’mızda ve yurdumuzun dört bir köşesinde her gün şevkle öğrencilerinin karşısında olan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum