Kültür Bakanı açıkladı; Şanlıurfa’da Dünya Neolitik Kongresi düzenlenecek;

Kültür Bakanı açıkladı; Şanlıurfa’da Dünya Neolitik Kongresi düzenlenecek

Şanlıurfa'da Dünya Neolitik Kongresi'ni düzenleyeceğiz ve Taş Tepeler’e dair son bilgileri burada tüm dünyaya duyuracağız Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ocak-eylül ayları döneminde Türkiye’nin 4,5 milyondan fazla Alman turist ağırladığına dikkat çekerek, “Almanya, Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında yüzde 13.1’lik oranla birinci sırada. Alman ziyaretçilerin önceki yıllarda olduğu gibi ilk sırayı başka ülkelere kaptırmadığını görüyoruz” dedi. Bakan Ersoy ayrıca, Türkiye’nin yılsonunda 50 milyon turist ve 44 milyar dolar hedefi ile yoluna devam ettiğini söyledi....

Şanlıurfa'da Dünya Neolitik Kongresi'ni düzenleyeceğiz ve Taş Tepeler’e dair son bilgileri burada tüm dünyaya duyuracağız

Arkeolojik kazılarda da dünyada birinci sıradayız”

Bakan Ersoy, Türkiye’nin arkeoloji turizminde de adını ilk sıralara yazdırdığını ve 2021 yılında 670 noktada kazılar gerçekleştirilerek dünyada birinci olduğunu kaydetti. Ersoy, “Taş Tepeler adıyla Şanlıurfa dolaylarında hayata geçirdiğimiz proje, Neolotik Çağ’a ilişkin sunduğu çığır açan verilerle dünya arkeoloji çevrelerinin yakından takip ettiği bir çalışma haline geldi. Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023 yılında Şanlıurfa’da 'Dünya Neolitik Kongresi'ni düzenleyeceğiz ve Taş Tepeler’e dair son bilgileri burada tüm dünyaya duyuracağız” diye konuştu.

“İstanbul’un önümüzdeki senelerde Avrupa'daki kruvaziyer destinasyonları arasında ilk sıraya yerleşmesini planlıyoruz”

Kruvaziyer turizmine de değinen Bakan Ersoy, “Özel ehemmiyet gösterdiğimiz bir diğer turizm başlığımız ise kruvaziyer turizmi. Geçtiğimiz yıl İstanbul’da hizmete açtığımız Galataport kısa sürede dünyanın en beğenilen kruvaziyer limanlarından biri konumuna yükseldi. İstanbul’un önümüzdeki senelerde Avrupa'daki kruvaziyer destinasyonları arasında ilk sıraya yerleşmesini planlıyoruz. Yılsonuna kadar İstanbul’un kruvaziyerde gördüğü talebi karşılayacak yeni bir port ihalesi gerçekleştirmek de hedeflerimiz arasında. İstanbul’un Avrupa’nın yeni ‘homeport’u olması yolunda çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Burada İstanbul Havalimanı’na da ayrı bir parantez açmak istiyorum. 330 şehre doğrudan uçuş yapılan bu havalimanımız, dünyanın en iyi havalimanları arasında yer alıyor. Antalya Havalimanı’nın kapasitesinin iki katına çıkarılması için de çalışmalar sürüyor” dedi.

50 milyon turist, 44 milyar dolar hedefi

Türk turizminde yepyeni bir dönemin yaşandığını gözler önüne seren tüm gelişmelerin Türkiye’nin geleceğinde yakalayacağı başarıların sadece küçük bir kısmını oluşturduğunu ifade eden Ersoy, "Türkiye turizmi bundan sonra da yoluna rekorlarla devam edecek. Yılsonunda 50 milyon turist, 44 milyar dolar hedefi ile yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum