Karaköprü'de Spor Kurslarında Önce Kitap Sonra Antreman;

Karaköprü'de Spor Kurslarında Önce Kitap Sonra Antreman

Karaköprü Belediyesi spor kurslarında öğrencilere antrenman öncesi kitap...

Karaköprü Belediyesinin çocuklara yönelik açtığı spor kurslarında çocukların bedensel ve zihinsel gelişimleri için önce kitap okuma etkinliği yapılıyor sonra antrenmana geçiliyor.

Karaköprü Belediyesi geleceğin mimarları olan çocukların gelişimine katkı sunmak için projelerini sürdürüyor. Spor İşleri Müdürlüğü tarafından 8-13 yaş kategorisindeki çocuklar için açılan basketbol, voleybol, futbol, kickboks, tekvando ve jimnastik kurslarıyla çocukların okuldan kalan zamanlarını sporla değerlendirmeleri sağlanıyor.

‘Sağlam kafa ve sağlam vücut’ parolasıyla yola çıkan Karaköprü Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü antrenörleri antrenmanlarla birlikte çocukların okuma alışkanlığı kazanması için kitap okuma etkinliği gerçekleştiriyor. Antrenmanlardan önce bir süre çocuklar sahada kendilerine verilen kitapları okurken daha sonra antrenmana geçiliyor.

Kickboks Antrenörü Burhan Sürücü, çocukların bedensel gelişiminin yanında zihinsel olarak da gelişimleri için kitap okuma etkinliği yaptıklarını, çeşitli eğitsel oyunlar oynadıklarını dile getirdi. Sürücü, “Çocuklarımızın okuldan kalan zamanlarını verimli değerlendirmeleri, sporla gelişmeleri ve geleceğin milli sporcuları olma yolunda ilk adımı atmaları için spor kurslarımızda eğitim veriyoruz. Burada çocukların sadece bedensel gelişimini düşünmüyoruz, zihinsel olarak da gelişimlerini önemsiyoruz.

‘Sağlam vücut, sağlam kafa’ parolasıyla kurslarımızda antrenmanların yanında kitap okuma etkinliği gerçekleştiriyoruz. Böylece okuyan, araştıran ve sporla büyüyen bireyler yetişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu projemize Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli de çok destek veriyor ve çocukların gelişimi için gerekli imkanları sağlıyor. Bu anlamda başkanımıza, kurslara gelen çocuklarımıza ve çocuklarını bize emanet eden ailelere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Karaköprü Belediyesi spor kurslarına devam eden çocuklar da çok mutlu olduklarını belirtirken hem spor yaptıklarını hem de kitap okuyup kendilerini geliştirdiklerini ifade etti.

Çocuklar, kurslardaki antrenörlerin kendileriyle çok ilgilendiğini ve okul dışındaki zamanda bu kurslara geldikleri için mutluluk duyduklarını aktardı.

Karaköprü Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından açılan spor kursları Doğukent Spor Merkezi, Yaşam Park Spor Tesisleri ve Çankaya Çadır Spor Merkezinde devam ediyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum