Şanlıurfa Turizm İstatistikleri Açıklandı;

Şanlıurfa Turizm İstatistikleri Açıklandı

Şanlıurfa Tarihi ve Turistik yerlerinde ki istatistik bilgiler açıklandı....

Şanlıurfa'nın turizm istatistikleri açıklandı

Tarihin Sıfır Noktası Urfa'nın turizm yerlerinde yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. 2022'nin ilk 9 ayında ilimizdeki Otel ve Konukevlerinde 26 bin 641'i yabancı, 410 bin 420'si yerli olmak üzere toplam 437 bin 61 turist konakladı. Günü birlik gelenlerle birlikte bu rakamın 1 milyonun üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Şanlıurfa'da havaların serinlemesiyle birlikte ziyaretçi hareketliliği arttı. Pandemi yasaklarından dolayı geçtiğimiz yıllarda zor günler geçiren turizmciler toparlanma sürecine girdi..

Urfa'ya Tur otobüslerinin biri geliyor biri gidiyor. Oteller ce Konukevlerinde doluluk yüzde yüze yaklaştı. 

HAREKETLİLİK İSTATİSTİKLERE YANSIDI 

İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, 2022'nin ilk 9 ayında ilimizdeki Otel ve Konukevlerinde 26 bin 641'i yabancı, 410 bin 420'si yerli olmak üzere 437 bin 61 turist konakladı.

İlimizde yılın ilk 9 ayında konaklayanların toplam sayısı ise 43 bin 79'u yabancı, 683 bin 372'si yerli olmak üzere 726 bin 451 olarak açıklandı.

GÖBEKLİTEPE'Yİ 9 AYDA 570 BİN KİŞİ GEZDİ 

En fazla yoğunluk Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl, "tarihin sıfır noktası" diye nitelendirilen UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe, konik kubbeli evleriyle bilinen tarihi Harran ilçesi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Halfeti'de yaşanıyor. Göbeklitepe'yi bu yılın ilk 9 ayında yaklaşık 570 bin kişinin ziyaret ettiği öğrenildi. 

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, İslam İşbirliği Teşkilatının  bu yıl Haziran ayında gerçekleşen 11. Turizm Bakanları Konferansı'nda  Şanlıurfa'nın " 2023 turizm kenti" seçildiğini anımsatarak, yerli ve yabancı turist sayısının 2023 yılında mevcut rakamları katlayacağına inanıyor. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum