Cumhuriyet Bayramı Şanlıurfa'da Çelenk Sunma Töreni Osmanbey Şehitliğinde Yapıldı;

Cumhuriyet Bayramı Şanlıurfa'da Çelenk Sunma Töreni Osmanbey Şehitliğinde Yapıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99'uncu yıl kutlamaları öncesi çelenk sunumu Osmanbey Şehitliğinde törenle yapıldı....


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl kutlamaları öncesinde Şanlıurfa’da Osmanbey Şehitliğinde çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Törene Vali Salih Ayhan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Er, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, mülki ve askeri erkân, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Salih Ayhan çelenk sunma törenindeki konuşmasında, Atatürk’ün en büyük bayram olarak nitelediği 29 Ekim’e erişmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Kalbimle inanıyorum; Cumhuriyet’imizi daha nice parlak yarınlara, her geçen gün daha müreffeh ve güçlü şekilde taşıyacağız. Cumhuriyet; dün şanlı ecdadımıza emanetti, bugün bizlere emanet, yarın da yetişmekte olan yeni nesillerimize emanet olacak. İnsanlar, zaman, mekân her şey değişir. Ancak baki kalacak olan yegâne şey, kalplerdeki dinmek bilmeyen Cumhuriyet aşkıdır.”

Vali Salih Ayhan ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Er, Şehitlik Anıtı’na çelenk sunmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı okundu.

Tören, şehit kabristanlarına karanfil bırakılması ve dua edilmesinden sonra son buldu.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum