Şanlıurfa Valisi Ayhan'dan Silah Ruhsatı, Viranşehir Olayı ve Kaçak Telefon Açıklaması;

Şanlıurfa Valisi Ayhan'dan Silah Ruhsatı, Viranşehir Olayı ve Kaçak Telefon Açıklaması

Şanlıurfa Valisi Ayhan'dan önemli açıklamalar, Silah ruhsatı, Viranşehir Olayı ve Kaçak Telefonlarla ilgili açıklama yaptı.....

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, her başvurana silah ruhsatı verildiği eleştirilerine sert çıktı. Bugüne kadar bin 500 müracaatın sadece 410’una silah ruhsatı verilmesinin onaylandığı bilgisini veren Ayhan, “Yasal kriterlere bir de Salih Ayhan kriterleri ekleyerek ruhsat verilmiştir. Salih Ayhan kriterleri, 27 yaş altı olmayacak, bekar olmayacak ve bir meşguliyeti olacak. Bu şartlar haricinde biri ruhsat aldıysa gelin söyleyin, ben bu işi bırakırım” dedi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, kentte yaşanan her silahlı olayın ardından her başvurana silah ruhsatı verildiği eleştirilerine sert tepki gösterdi.

Şanlıurfa’da jandarma ekiplerinin bugün gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunun bilançosuna ilişkin İl Jandarma Komutanlığı’nda yapılan basın açıklamasına katılan Vali Ayhan, kentte verilen silah ruhsatlarına ilişkin bilgiler verdi.

AYHAN: İSPAT EDİN BEN BU İŞİ BIRAKIRIM

“Her silah patladığında, sanki ruhsat verilmiş silahlar kullanılmış gibi bir algı oluşturuluyor” diyen Ayhan, “Adamın can güvenliği yoksa silah ruhsatı verilir. Yasal olarak alması gerekiyorsa verilir. Bunlar alabilir, kanuni zorunluluktur. Resmi olarak bir milletvekilimizin Meclis’e soru önergesine mütevellit, İl Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde TBMM’ye verdiğimiz bir cevap var. Şu zamana kadar yaklaşık bin 500’e yakın müracaat var, bunlardan 410 kişinın yasal hakları haiz, üstüne bir de Salih Ayhan kriterleri ekleyerek bunlara ruhsat verilmiştir” dedi.

Silah ruhsatı alırkenki yasal zorunlulukların haricinde kendi belirlediği kriterleri Ayhan, şöyle anlattı:

“Salih Ayhan kriterleri; 27 yaş altı olmayacak, bekar olmayacak ve bir meşguliyeti olacak. Bu şartlar haricinde biri ruhsat aldıysa gelin söyleyin, ben bu işi bırakırım. Bazen 27 yaşına girmesine 2 ay kalıyor kabul etmiyoruz.”

“KLAVYE KAHRAMANLIĞI YAPANLAR VAR”

Vali Ayhan, işin doğrusunu öğrenmeden haber yapanları eleştirerek, “Oturup sosyal medyada klavye kahramanlığı yapanlar var. İşin kaynağına sormadan haber yapanlar var” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nün kotalı bir sistemi bulunduğu bilgisini veren Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her cuma saat 8-9 arası… Kota var. Onu da biz belirliyoruz. Diyelim ki, haftada şu kadar alınacak. Kotamız 60. Hatta ben geldiğimde 120-180 civarıydı, bunu azalttık. Bu algı nereden çıktı? Biz neden olduğunu biliyoruz.  Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Biz dövülmeyiz elbet, şerbetliyiz. Bu konuda kararlıyız. Bu konuda eleştiri almaya başladım. Nedir bunlar? ‘Efendim sisteme giremiyoruz’, ‘Randevu alamıyoruz’. Bununla ilgili CİMER’e şikayetler var.”

Vali Ayhan hem her önüne gelene ruhsat verildiği hem de ruhsat alınamadığını ilişkin birbiriyle çelişen şikayetlere dikkati çekti.

“VİRANŞEHİR’DEKİ OLAY BENİ EN ÇOK ÜZEN OLAY”

Vali Ayhan, 5 aydır görevde bulunduğu Urfa’da en çok önceki gün Viranşehir’de 2 öğrencinin hayatını kaybettiği olaya üzüldüğünü söyledi.

“İki masum evladımız yüreğimizi sızlattı” diyen Ayhan, olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Dramatik, trajik ve hüzünlü bir hadise. Burada sürekli çatışma görüntüleri sergilenmemesi, toplumsal bir kaosa ve endişeye sebebiyet verilmemesi için Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talep ettiği, Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği yayın yasağı kararı getirildi. Yaptığımız işlerin hepsinin bir felsefesi ve mantığı var. Açık aramaktan gözleri yorulanların, hakikati görmesi mümkün değil. Karalılıkla bununla da mücadele edeceğiz. Urfa’da her bir silah patlamasında, her bir kavgada olayın buraya gelmesi sığ bir bakış açısıdır, basitleştirilmesidir. Aslında bu işin sosyolojik anlamda sorunu var. Eğitim problemi var. Mülkiyet problemi var. Bunları düzelteceğiz.”

URFA’YA İPHONE’UN SON MODELİNİ ÖNCE KAÇAKÇILAR GETİRMİŞ

Vali Ayhan’ın uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen malzemeleri incelerken yurda kaçak yollarla sokulan cep telefonları dikkatini çekti.

Bu telefonların iPhone’un son modelleri olduğunun belirtilmesi üzerine Vali Ayhan, “Bunlar benim bildiğim kadarıyla daha gelmedi bayilere (Urfa’da). Bayilere gelmedi mi daha?” diye sordu.

Söz konusu telefonların kentteki bayilere yeni gelmeye başladığının belirtilmesi üzerine Ayhan, “Urfa’da sorduk bir kaç bayiye. Daha gelmedi denildi. Urfa’ya önce kaçakçılar getirmiş” ifadesini kullandı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum