Başkan Beyazgül Açıkladı Şanlıurfa'ya Değişim Dönüşümle Yeni Müjdeler;

Başkan Beyazgül Açıkladı Şanlıurfa'ya Değişim Dönüşümle Yeni Müjdeler

Beyazgül'den Şanlıurfa'ya iki yeni köprülü kavşak projesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü’de iki köprülü kavşak projesini hayata geçireceklerini açıkladı....

Şanlıurfa'ya iki yeni köprülü kavşak projesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü’de iki köprülü kavşak projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

Abide Kavşağı Projesi Şanlıurfa’da zamanında bitirilen ilk proje olarak tarihe geçmesi beklenirken, Başkan Beyazgül, iki büyük ulaşım projesini daha açıkladı.

Şanlıurfa’daki bir otel de gazetecilerine projelerini anlatan Beyazgül, konuyla ilgili yaptığı açıklama da ‘Şanlıurfa-Diyarbakır yol güzergahındaki trafik yoğunluğunu sona erdirmek için inşa edeceğimiz ve hayati öneme sahip Balıkayağı Köprülü Kavşağı bu rotada trafiği rahatlatacak, Şanlıurfalılara uzun yıllar hizmet edecek. Yine aynı güzergahta trafik yoğunluğuna çözüm üretmek amacıyla Ali Baba Kavşağı çalışmalarına da başladık’ dedi.

Beyazgül, projeleri arasında yer alan ve birçoğu hizmete açılan Buluntu Hoca Bulvarı, Asya Mahallesi Kamulaştırma ve Yol Genişletme Çalışması, Açık Su Caddesi Yol Genişletme Projesi, Kültür Turizm Yolu Kamulaştırma ve Yol Genişletme Çalışması, Süleymaniye Mahallesi Kamulaştırma ve Yol Genişletme Çalışmalarının da ulaşıma ve turizme önemli katkılar sağladığını sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan Karaköprü’deki iki köprülü kavşak projesi görsellerinde, köprülü kavşaklarda yeşil alan detayları dikkat çekti.

Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili olarak da bilgi verdi: 'Nefes alınmaz yeri modern bir hale dönüştüreceğiz'

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, hayata geçirmek istedikleri her projede bir dirençle karşılaştıklarını, buna rağmen hizmet üretmeye devam edeceklerini söyledi. 

Kentsel Dönüşüm adına planladıkları çalışmaları anlatırken, Urfa'nın 3'te 2'ye yakın kısmının gecekondulardan oluştuğunu vurguladı.

Projeleri anlatırken Karakoyun Mahallesi'yle ilgili hedeflerini anlatan Beyazgül, nefes alınmaz yeri modern bir hale getirmek istediklerini vurguladı ve projeyi şöyle anlattı:

''Burası kentin çöküntü alanlarından biri. Piazza AVM'nin hemen üst kesimi. Burası bitişik nizam halinde yapılmış. ancak modern şehre uygun bir yerde bulunuyor. Burada bir otel ve benzinlik yeri vereceğiz, elde edeceğimiz gelirle burayı dönüştüreceğiz. Hem Çevre-Şehircilik Bakanlığı ile hem de bu tür Kentsel Dönüşüm Projelerini yapan şehirlerin bürokratlarıyla beraber çalıştık. Karakoyun Mahallesi'ni modern bir merkeze dönüştüreceğiz. Burada da tahmin ediyorum bir dirençle karşılaşacağız.

Bununla kalmayacağız. Aynı şekilde Ali Baba'da, Paşabağı'nda ve Eyyübiye'de Kentsel Dönüşüm çalışmaları yapacağız. Yeşildirek'te de TOKİ'nin başlattığı Kentsel dönüşüm devam edecektir.

Bazen arakadaşlar, Başkanım bunlar zor işler, keşke girişmesek bu işe. ben de onlara şunu söylüyorum; biz yapmasak kim yapacak? Urfa'yı kendi kaderine mi bırakmamız lazım

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum