Başkan Beyazgül Değişim Dönüşüm Lansman Programında Cevap Verdi;

Başkan Beyazgül Değişim Dönüşüm Lansman Programında Cevap Verdi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül düzenlediği lansman toplantısında konuştu...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül düzenlediği lansman toplantısında konuştu ve milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın arsa önerisine yanıt vererek "Neden arsalarınıza konut yapmıyorsunuz diyorlar. Metrekaresi 12 milyona olan arsayı yaparsam ne kadara satacağım. 5 altı 6 milyona. Peki bu fiyata fakir fukara mı yararlanacak?" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye'since bir otelde "Dönüşüm" lansman oplantısı düzenlendi. Toplantıya ev sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kurum amirleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantı Şanlıurfa'yı dönüştüren projelerin yer aldığı sinevizyon gösterisi ile başladı.

Toplantıda konuşan Başkan Beyazgül 3 ana konuyu aktaracaklarını ifade ederek ilk olarak raylı ulaşım sistemine değindi. Başkan Beyazgül "Geçmişte ulaşım master planı yapılmış olsaydı belki şuan raylı sistemin ihalesi yapılmış olacaktı. Şuan ulaşım master planı tamamlanmak üzere. İhalesi yapıldıktan sonra raylı sistemin inşaat yapım ihalesi yapılacak." dedi.

Özdiker Kuyumcular Çarşısı'ndaki kamulaştırmaya değinen Başkan Beyazgül bazı esnafın teklifi kabul etmediklerine dikkat çekerek "Kamulaştırmanın yüzde 50'ye yakını tamamlandı. İç kamulaştırma duruyor. Bize diyorlar ki yer tahsisi yapın.

Belediye binamızın hemen altında resmi olarak işlettiğimiz vakıflardan kiraladığımız bir binaya taşındık. Onlara takas teklifi yapıyoruz. Biz kendi resmi birimlerimizi boşalttık. Buraları açtık, gelin buyrun. Buraları isterseniz kiralık isterseniz satın diye verdik. Engellemelere girişmeyin. Fiyatı düşük bulunlar yargıya gidebilir. Yargıya gidince fiyatlar hep düşüyor" diyerek proje tamamlandığında nasıl bir dönüşüm yaşanacağını fotoğraflarla gösterdi.

Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın arsa önerisine de yanıt veren Başkan Beyazgül fakirleri gözettiklerini ifade ederek "Neden arsalarınıza konut yapmıyorsunuz diyorlar. Metrekaresi 12 milyona olan arsayı yaparsam ne kadara satacağım. 5 altı 6 milyona. Peki bu fiyata fakir fukara mı yararlanacak?" ifadelerini kullandı.

Başkan Beyazgül'e bundan sonraki siyasi kariyerine ilişkin yöneltilen soruda, "Belediye Başkanlığı mı yoksa milletvekili olmayı düşünür müsünüz?" sorusuna bu şehirden gitmek istemediğini ancak verilen göreve de saygı duyacağını ifade ederek " Halk bize ne görev verirse yada vermezse saygıyla karşılarız. Bakalım" dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum