Karaköprü Milli Eğitimde Sendikalar Promosyona Tepkili;

Karaköprü Milli Eğitimde Sendikalar Promosyona Tepkili

Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eğitim çalışanlarının banka promosyonu için yaptığı ihalede Akbank’ın 20 bin liralık teklifini kabul etmesi sendikaların tepkisini çekti....

Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eğitim çalışanlarının banka promosyonu için yaptığı ihalede Akbank’ın 20 bin liralık teklifini kabul etmesi sendikaların tepkisini çekti.

Artan hayat pahalılığıyla birlikte çalışanların banka promosyonu beklentisi haliyle yükseldi.

Promosyon ihalelerinde art arda rekor anlaşmalar gelirken son günlerde verilen düşük rakamlar da gündem oluyor.

Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün banka promosyonu için yaptığı ihalede kabul edilen rakam beklentilerin çok altında kaldı. Müdürlük, ihalede 20 bin lira ile en yüksek teklifi veren Akbank'ın verdiği rakamı kabul etti. Ancak Şanlıurfa'da eğitim kolunda hizmet veren sendikalar, bu rakamı yetersiz buldu.

Eğitim sendikalarının Şanlıurfa şubelerinin ortak açıklamasında, güncel ekonomik koşullarda belirlenen rakamın düşük kaldığı gerekçesiyle ihalenin tekrarlanması istendi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Maaş promosyonu ihalesi yapılan Karaköprü ilçesinde Akbank tarafından teklif edilen 20 bin TL kabul edilmiştir. Eğitim hizmet kolunda faaliyet gösteren tüm sendikaların itiraz etmesine rağmen Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ihale imza altına alınmıştır. Biz Urfa'da eğitim iş kolunda üyeleri bulunan 9 sendika olarak bu ihalenin eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılamadığını ve güncel ekonomik koşullarda bu miktarın düşük kaldığı gerekçesiyle ihalenin tekrarlanmasını talep ediyoruz. Talebimiz gerçekleşene kadar hukuksal tüm süreçleri işletip, konunun takipçisi olacağız".

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum