Şanlıurfa’da Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Göreve Başladı;

Şanlıurfa’da Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Göreve Başladı

Şanlıurfa’da çocuk gastroenteroloji hasta kabulüne başladı...

Şanlıurfa’da çocuk gastroenteroloji uzmanının olmayışı aileleri mağdur ediyordu. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine yeni atanan çocuk gastroenteroloji uzmanının hasta kabulüne başlaması aileleri sevindirdi.

Türkiye'nin en kalabalık ve genç nüfusun yoğun olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'da Suriyeli sığınmacılarla beraber 1 milyondan fazla 18 yaş altı çocuk bulunuyor. Kentte özellikle çocuk branşlarında ciddi eksiklik bulunuyor. Bu branşlardan biri de çocuk gastroenteroloji bölümü.

Şanlıurfa’da ne kamu hastanelerinde ne de üniversite hastanesinde çocuk gastroenteroloji uzmanı bulunmayışından dolayı çocukları için şifa arayan aileler başka illerin yollarına düşüyordu.

Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Demet Teker Düztaş’ın Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta kabulüne başlaması hasta yakınlarını sevindirdi.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamada, “Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Demet Teker Düztaş Hasta kabulüne başlamıştır. Çocuk Gastroenteroloji hastalıkları polikliniğinden randevu alabilmek için Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı tarafından yeşil alan eklenmesi gerekmektedir” denildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum