CHP'den Şuski'ye Tepki Parası Olmayana Su Yok mu?;

CHP'den Şuski'ye Tepki Parası Olmayana Su Yok mu?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı ŞUŞKİ ekipleri maddi yetersizlikten dolayı su faturalarını ödeyemeyen vatandaşların suyunu gözünü kırpmadan kesiyor....

Şanlıurfa’da son zamanlarda suya yapılan zamlardan sonra yüksek faturaların altından kalkamayan vatandaşlara bir tokatta ŞUŞKİ’den geldi.

İddiaya göre Karaköprü’nün Seyrantepe mahallesinde 100 evin suyu faturası ödenmediği için kesildi.

Ferhat KARADAĞ ALEV ALDI!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ yaşanılan olay karşısında adeta alev aldı.

Vatandaşların suyunun kesilmesine tepki gösteren Başkan Karadağ “Büyükşehir’e bağlı Şuski ekipleri, Su faturası borcunu ödeyemeyen veya icraya düşen vatandaşlarımızın sularını kesiyor. Ve bu uygulama artıyor. Su temel ihtiyaçtır,insanları susuz bırakmak insanlık suçudur. Urfa halkı bu zulmü hak etmiyor!” dedi.

TANAL BÜYÜKŞEHİR’E ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, ŞUŞKİ’nin vatandaşların suyunu kesmesine adeta ateş püskürdü.

Tanal, Büyükşehir Belediyesine seslenerek vatandaşlara iş imkanı sağlayın su faturalarını ödeme imkanı sağlasın dedi.

Vekil Tanal, Şanlıurfa Büyükşehir’e şu şekilde tepki gösterdi. “#Şanlıurfa’da faturasını ödeyemediği için içme suyu kesilen vatandaşların sayısında ciddi bir artış var. Urfa merkezde birçok yerden şikayet aldık ama sadece merkez ilçe Karaköprü Seyrantepe Mahallesi’nde 100’e yakın hanenin suyu kesildi.

300 liralık faturam var. Müsaade edin komşudan borç alarak gelip ödeyeyim” diyen yurttaşı bile dinlemeden suyunu kestiler. Zamanla yarışan ŞUSKİ ekipleri, özellikle Seyrantepe Mahallesi’nde sırayla borçlu abonelerin içme suyu vanasını kapattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin bu insafsızlığının mazur görülecek yanı yok. İçme suyu ya içme suyu! Borç bahanesiyle içme suyu kesilir mi? “Su içene yılan bile dokunmaz” diye bir atasözümüz vardır.

Fakat Şanlıurfa Büyükşehir ŞUSKİ, geçinemeyen Şanlıurfalı vatandaşların suya erişimini engelliyor. Suyu kesilen evlerde hastalar var, yaşlılar var, engelliler var, hamile kadınlar var, bebekler var, okula giden çocuklar var.

6- Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin bu tutumu ne vicdana, ne dine, ne hukuka sığar. Anayasamıza, taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelere, çocuk haklarına aykırı hareket ediliyor. Hukukta, “Kimse kendi kusurundan yararlanamaz” ilkesi vardır

Şanlıurfalı vatandaşların borçlarını ödeyememesinin, geçinememesinin müsebbibi, Ak Parti iktidarıdır. Şu an ülkece yaşadığımız ekonomik krizi yaratan bu iktidardır. Parası yok diye gariban Şanlıurfalıları içme suyundan mahrum mu bırakacaksınız?

O zaman iş imkânı sağlayın, pahalılığı durdurun, alımı gücünü arttırın, vatandaş da kendi faturasını ödesin. Şanlıurfalıları kendi içme su faturasını dahi ödemeyecek duruma düşüren bu çürümüş, kokuşmuş, rant üzerine kurulu düzene isyan ediyorum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü’ne sesleniyorum. Çekin elinizi vatandaşın içme suyundan! Borç gecikti diye vatandaşın suyunu kesme uygulamasından vazgeçin.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum