Urfa Balıklıgöl'de Son Durum;

Urfa Balıklıgöl'de Son Durum

Şanlıurfa Balıklıgöl'de son durum...

Şanlıurfa Balıklıgöl durum raporu

Şanlıurfa Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürü ve Balıklıgöl Alan Koordinatörü Siracettin İlhan, '''Rüzgar ters yönden esince zaman zaman bu tür görüntüler oluşabiliyor. Balık ölümüyle karşılaşmadık, olağanüstü bir durum yok'

Şanlıurfa Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürü ve  Balıklıgöl Alan Koordinatörü Siracettin İlhan, Halil Ür Rahman gölünde balıkların sağlığını tehdit eden olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi. 

ENDİŞENECEK BİR ŞEY YOK

 sosyal medyaya yansıyan ve 'Müsilaj' olarak nitelendirilen fotoğrafları değerlendiren İlhan, 'Rüzgar ters yönden esince zaman zaman bu tür görüntüler oluşabiliyor. Şu anda olağanüstü bir durum söz konusu değil. Rutin şekilde temizlik çalışmaları ve oksijen takviyesi devam etmektedir.'' ifadelerini kullandı. 

KİRLİLİĞİN NEDENİ ZİYARETÇİ SİRKÜLASYONU

Özellikle Halil Ür Rahman gölünde aşırı bir ziyaretçi sirkülasyonu bulunduğunu, bunun da kirliliğe yol açtığını anlatan İlhan, 'Burası sürekli gözlem altında. Suyun analizleri sürekli yapılıyor. Balık ölümüyle karşılaşmadık. Şu an için endişe verici bir durum yok. Gerekli tedbirleri alıyoruz' dedi. 

DOĞU REVAKLARI YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Halil Ür Rahman gölünün doğu revaklarında restorasyonun yakında başlayacağını da anlatan İlhan, 'İhale henüz yapılmadı. Teknik işler Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluğunda. Eksiklikler giderildiği anda doğu revaklarının aslına uygun biçimde yeniden inşa edilmesi için ihaleye çıkılacaktır.'' bilgisini verdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum