Sosyal Konuta Başlamadan Zam Geldi..;

Sosyal Konuta Başlamadan Zam Geldi..

İlk evim projesiyle Sosyal konut yapılacağı duyurulan konutlara zam geldi.....

Sosyal konut projesinde ilk gün fiyatlar 608 ve 780 bin olarak açıklandı. Bakan Kurum dört büyük il için yüzde 10 daha fazla fiyat uygulanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal konut projesi tanıtımında konuşurken 2+1 evler için 608 bin TL, 3+1 evler için ise 780 bin TL fiyat belirleneceğini söylemişti. Ancak bir televizyon programına katılan Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, “ İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde fiyatlar farklı olacak. Orada 2+1’in en küçük olanının fiyatı 780 bin lira olacak. Yine İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin dışında olan diğer büyükşehirlerde de 608 bin lira ile 780 bin lira arasında bir değerde olacak” diye konuştu.

Hazine arazisi ücretsiz verilecekken, fiyatların neden farklı olduğu anlaşılamadı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da 3+1’ler için dört büyük şehirde farklı fiyatlar olacağını söyledi.

Kurum, “Dört ilde İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa ve diğerleri arasında yüzde 10’luk bir fiyat farkı var. En yüksek 3+1 ev 950 bin lira. Şırnak’ta 608 bin lira, İstanbul’da ise 679 bin lira bedel ile alacak. Evlerin hepsinin standardı aynı” diye konuştu.

Bakan Kurum ayrıca katlara göre de fiyat farkı olacağını belirterek “Zemin kat kurası çeken daha alt bir fiyat ödeyecek ya da çatı katındaki vatandaş daha az ödeyecek. Orta katlardaki vatandaşlarımız daha çok ödeyecek” dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum